Триковете на гримът

Предлагаме ви няколко трика, които лесно можете да приложите и в къщи. Тези трикове се препоръчват от Изабел Гарсия – специалист в областта на гримът от Далас.

Не си мислете, че става въпрос за нещо сложно и отнемащо време действие, което само професионалист може да направи. Не! Всичко е точно, ясно и много лесно: 

Коригирайте тъмните зони

Коректорът е инструментът, който заличава тъмните зони по кожата. Обикновено тези зони са точно под очите и около устните и носът. За да видите тези области направете следното: приберете на тила косата си и се огледайте в огледалото. Тази позиция ще ви покаже точно къде са вашите тъмни зони.  След което нанесете коректорът върху проблемната областта  с помощта на гъба – специална за коректор. Не слагайте коректор там където нямате нужда от него. Ако имате някоя досадна пъпка можете да нанесете точно върху нея малко коректор.

Коректорът трябва да е 2 тона по – светъл от основата.  

Създайте основата

Когато си нанасяте основата тя трябва да е от  лека консистенция. Плътните консистенции подчертават всяка една гънка и бръчка на лицето ви.  

Създайте блясък в очите ви

Използвайте сенки като основа. Нека да са в бледо розово или мръсно бяло (нищо, че сега са на мода други цветове като пурпурно и зелен лимон ). Важното е, че тези сенки са почти прозрачни и точно за това тяхната функция е да придадат блясък и да подчертаят очите ви.  

Увеличете очите

Без хирургия. Това става лесно с повечко спирала и по – малко черен молив за очи.  

Оформете  веждите

Веждите са рамката на лицето ви  т.е. те определят изражението ви. Добре и правилно  оформените вежди ще отворят и подчертаят лицето ви.  

Пудрата

Тя е идеална за лятото, защото абсорбира секрета на кожата. Но внимавайте, не слагайте повече от колкото ви е необходимо, защото ще подчертаете бръчките и дефектите на лицето си.

 
Трите вида “изгарящи” устни Изкушение… съблазън… страст… Меки… сочни… обемни… Истински...
Спиралата: да се научим да я поставяме Начинът е следният – така да нанасяме спиралата, че миглите ни да...
Грим: Отстраняваме грешките Каква ли козметика нямаме на нашата тоалетка! И всички тези ...

Реклама