Гримът – цветове и елементи

Първата стъпка, която трябва да направиш, за да се научиш да се гримираш е да познаваш различните елементи и цветове на гримът, които ще направят лицето ти да изглежда красиво.

Цветът

Един от най – важните аспекти в изборът ти на грим е изборът на цвят. Този избор обикновено се свежда до вашият инстинкт, обикновено тези цветове, които ви харесват са тези и които ви отиват. Пигментацията на кожата определя цветовете на гримът, които най – много ще ви отиват. Това включва и теорията за четирите сезона, за която ще имаме отделна статия.

Елементите

Основата може да бъде течна, твърда или кремообразна и трябва да е подходяща, като цвят на кожата ти. И разбира се да е от високо качество. Това важи и за пудрата.

Коректорът трябва да е за предпочитане два тона по светъл от основата и да е качествен.

Ружът или перлите за лице могат да бъдат в бронзови тонове за един натурален ефект или в цветове за специални ефекти. Ако не използваш много грим, меките тонове на бронзовият цвят са подходящи за теб.

Спиралата трябва да прави очите по изразителни, като за това е най – подходяща черната спирала. Но можеш да използваш и други цветове, като се съобразиш с цвета на очите си, кожата и дрехите си.

Сенките и техният цвят зависят от личният ти стил, цветът на кожата ти и очите.

Моливът за очи помага като подчертава очите и ги кара да изпъкват. Подходящ цвят е черният за светлите очи и синият за тъмните.

Моливът за устни е последната рутина от гримът като цяло. Той трябва да контрастира с останалата част от гримът.

 
Използвайте дифузер за къдрици Дифузерът на сешоарът е идеален за целта – хубави големи къдрици....
Красива и различна коса всеки ден Днес с кафява, утре с червена коса - днес сини, утре сребристи кичури:...
Вредни комбинации за различни ситуации ЧЕРНО + САКО Кратко и ясно: ненатрапчив сексапил и чист...

Реклама