Златните правила за бързо отслабване

1. Тренирайте умно
Знаете ли, всъщност можете да загубите повече килограми и да засилите метаболизма си ако правите по 3 или 4 кратки 10 минутни тренировки през деня, вместо една голяма от 40 минути? Това е така, защото честите малки тренировки няма да позволят на метаболизма ви да се забави, а той винаги ще работи на бързи обороти.

2. Вземи си почивка, за да отслабнете по – бързо
От университета в Токио са направили проучване, в което са установили, че хората, които са почивали по 20 минути през кардио тренировката си изгарят 20 процента повече мазнини, отколкото хората, които са тренирали един час непрекъснато, защото... когато сте в почивка хормоните ви работят на пълни обороти.

3. Пийте вода
Водата намалява количеството на мазнините, които се съхраняват в тялото ви.
Бъбреците така работят повече и подпомагат черният дроб като филтрират токсините от тялото ви. Една от функциите на черния дроб е да помогне на тялото да изгаря натрупаните мазнини за енергия и тя не може да се осъществи напълно, ако не помагат и бъбреците.

4. Бърза загуба на тегло = повече сурови плодове и зеленчуци
Тялото ви трябва да изгаря много калории, за да се усвоят суровите плодове и зеленчуци, които ядете. Вие губите мазнини бързо всеки път, когато ядете плодове и зеленчуци. Плодовете и зеленчуците, които дават по – дълготрайна енергия, и засищат.

5. Пийте зелен чай
Проучванията показват, че можете да изгорите от 35% до 43% повече мазнини през деня, когато пиете от 3 до 5 чаши зелен чай.

6. Яжте повече фибри
Вкарването на повече фибри в диетата ви, ще ви помогне да контролирате теглото и апетитът. Те ви предпазват от преяждане и ви зареждат с повече енергия за деня. Освен това фибрите забавят усвояването на храните и така държат кръвната ви захар под контрол, за да не огладнявате. Добри източници на фибри са зеленчуците, плодовете, ядките, фасула и някои зърнени култури.
Трябва да се опитате да ядете около 20-35 грама фибри всеки ден, разпределени равномерно във всички хранения.

7. Яжте повече протеини
Ще приемате до 500 калории по – малко на ден, когато най – малко 30% от калориите, които консумирате са от протеини и ...ще увеличите изгарянето на мазнините всеки път, когато ядете фибри и протеини, защото тялото ви трябва да отдели много енергия, за да ги усвои. Основната причина хората да отслабват бързо на високо протеиновите диети е, защото протеинът потиска апетита.

8. Пийте мляко
Последните проучвания показват, че включването на повече млечни продукти в във вашата диета могат да спомогнат за горенето на мазнините в тялото ви. Една от най – интересните констатации е, че млечните продукти ще ви помогнат почти двойно да увеличите загубата на тегло си в сравнение с неправилния хранителен режим без тях.
Някои от минералите, които откриваме в млечните продукти могат да засилят полезните калциеви ефекти върху разпределението на мазнините в клетките и млечни продукти също съдържат достатъчно протеин в тях, за да помогнат за запазването на мускулите и засилването на вашия метаболизъм.
3-4 порции млечни продукти всеки ден, като прясно мляко, кисело мляко и сирене ще свършат тази работа.

9. Ограничете солта
Консумирането на повече от препоръчителната доза – 2500mg (1 супена лъжица) на ден ще доведе до задържане на вода и наддаване на тегло (подуване на корема).
Жаждата е добър индикатор, че сте прекалили със натрия.

10. По – активно ежедневие
Добавянето на малко физическа активност към ежедневието си ще ви помогне да започнете да сваляте килограми по – бързо, отколкото си представяте.
Ходете пеш, вместо с градския транспорт или личния ви автомобил, качвайте стълбите и не ползвайте асансьор, правете си вечерни разходки и т.н.
Просто Бъдете активни!

11. Сутрешна тренировка
Веднага след като се събудите и се разсъните правете 30 минутна до едно часова тренировка. Проучванията показват, че тренировката сутрин изгаря 3 пъти повече мазнини, за разлика от такава по друго време на деня.

12. Не пропускайте закуската
Факт: Хората, които пропускат закуската си са 4 пъти по – склонни да трупат мазнини от останалите. Защото тя дава тласък на метаболизма ви, който е бил "заспал" през нощта.

13. Вдигайте по – големи тежести, за да горите по – бързо мазнините
Ако вдигате големи тежести, които ви позволяват да правите от 3 до 12 повторения на серия ще изгаряте повече калории по време на тренировка. Защото тежестите изискват повече енергия и усилия, за разлика от тренировката без или с малки такива.

14. Разходка от 5 км. на ден ви осигурява загубата на 4,5 кг. годишно
Ако не разполагате с време за разходки навън, купете си бягаща пътека и решението е готово.

15. Използвайте музика, за да отслабнете бързо
По време на тренировка слушайте любимата си музика, за да ви мотивира още повече.
Едно скорошно проучване го доказва това като факт.

16. Наблегнете на средиземноморската храна
Кои хора нямат проблеми с теглото, най – дълго живеят и имат най – нисък процент на хронични заболявания на Земята? Хората от Азия и средиземноморските региони.
Основната причина за това е тяхната здравословна балансирана диета, която включва изобилие от растителна храна (сложни въглехидрати) като ориз и други зърнени култури, юфка, картофи, плодове и зеленчуци (включително морски водорасли), ядки, семена, боб, соеви храни, билки и подправки, чай. Те ядат много риба, птиче месо и яйца и умерени количества червено месо.

17. Вода или зеленчуков сок преди хранене
Пиенето на чаша вода или зеленчуков сок преди ядене ще потисне апетита ви, така че няма да прекалявате с храната.

18. Не забравяйте да приемате мултивитамини всеки ден!
Изследванията показват, че приемането на витамини ще ви помогне да поддържате теглото си и също така да намали апетита ви, докато сте на диета. Изследвания показват, че при над 500 мъже и жени, които вземат ежедневно мултивитамини са показали по – ниски показатели на мазнини, отколкото другите хора.

19. Спете правилно и точно
От университета Лавал в Квебек са направили изследване и са установили, че хората, които спят твърде дълго (над 8 часа) и хората, които спят твърде кратко (под 6 часа) са по – склонни да наддават на тегло, отколкото хората, които спят нормалните 7 до 8 часа и ...Когато не се наспиват достатъчно нивата на лептин в тялото се понижават. Лептин е кръвен протеин, който потиска апетита. Нивата на грелин в тялото се увеличава при недоспиване или преспиване, това е хормон, който засилва апетита.

20. Дъвче храната си по – дълго
Трябва да дъвчете всичко, което ядете най – малко 8 -12 пъти. Яжте бавно. Ако дъвчете храната си повече от обичайното, не само ще ядете по – бавно, но също така и ще поемете по – малко храна, защото времето за което сте я изяли е по – дълго.

21. Яжте от 1500 до 2000 калории на ден
Повечето мъже и жени могат да загубят от половин до един килограм на седмица или малко повече от 4,5 кг. за 5 седмици, без дори да се чувствате гладни, ако се ограничите до 1500 / 2000 калории на ден. Ако не сте активни е добре дневните калории, които приемате да са между 1200 и 1500, а ако тренирате от 1700 до 2000.

22. Яжте и се движете
Направете 5-10 минутна разходка след всяко хранене. Не е задължително да бъде разходка, а някаква каквато и да е физическа дейност. Причината, поради която трябва да направите това е, че това увеличава броя на изгорените калории по време на храносмилането.

23. Избягвайте газираните напитки. Дори и диетичните газирани напитки
Макар и да имат 0 калории те са бъкани от изкуствени подсладители, които увеличават апетита ви за захар и други нездравословни храни.

24. И не пийте сок!
По добре яжте сурови плодове вместо плодов сок, защото плодовете съдържат повече фибри, а сокът захар.

25. Не сядайте за повече от 4 часа
Според изследователи от Мисурския университет, ако сте седнали или неактивни над 4 часа това забавя вашия метаболизъм и така мазнините се трупат и съхраняват.

26. Добавете наклон 15% на пътеката си
Ходенето с наклон 15% на пътеката може да предизвика горенето на 3 пъти повече, отколкото ходенето без наклон.

27. Яжте често и по –малко
Това е по – добре да ядете от 4 до 6 малки хранения през деня, отколкото 3 големи. Защото това не натоварва организма и кара метаболизма ви да работи непрекъснато.

 
Отървете от мазнините на корема Съветите и предупрежденията на Mike Geary – сертифициран персонален...
Съотношението между спорт и изгорени калории По долу в таблицата сме ви изнесли при всеки по – популярен вид...
Рамене до отказ Изтласкване с дъмбели над главата Седнете на ниска лежанка и стъпете...

Реклама