Факти за фитнеса

Това са субективни факти за фитнеса, които експертите са създали. Има много общи фитнес факти, измами и митове, които не са в този списък и някои, които са. Този списък се състои от 10 факта, които често са неразбрани и сега е момента да се изяснят:

Трябва да тренирате упорито, за да видите коремните си мускули
Можете да подобрите външния вид на коремните си мускули с някаква целенасочена тренировка и нискокалорична храна, която да изчисти подкожните мазнини, които са най – упорити около талията.

Упражнение за изгаряне на калории
Изгарянето на калории е много важно фитнес правило. Упражненията ви дават способността да сте по – силни, по – бързи и по – гъвкави. Упражненията за горенето на калории ще ви направи по – опитни в различни спортове и ще подобри вашите познавателни възможности. Освен това подобрява функцията на имунната система и спомага за дълголетието и страхотният ви външен вид.

Вдигането на тежести е ефективна стратегия за загуба на мазнини
До момента най – ефективната стратегия за загуба на мазнини е внимателното контролиране на приема на калории. Трайните и интензивни аеробни упражнения могат да бъдат ценно допълнение към това.
Вдигането на тежести гори калории, но в сравнение с интензивната аеробна тренировка, бледнее. Една сесия с желязо изгаря само 20% повече калории на час, отколкото ходенето на 4 мили в час. Но, прибавяте обем на мускулите си и изглеждате страхотно.

Ниско въглехидратните диети са ефективни за намаляване на теглото
Единственото нещо, което има значение са калориите. Калоричният дефицит може да се направи по здравословен или нездравословен начин. Много експерти смятат, че ниското съдържание на въглехидрати е добър избор, защото има доказателства, че това може да бъде добро за контролиране на апетита, защото високите нива протеин ограничават един куп лоши въглехидрати.

Богата на протеини диета е ефективна за покачване на мускулна маса
В определен момент, просто не се нуждаете от повече. Експерта по хранене Алън Арагон казва, че тези, които търсят да качат мускулна маса се нуждаят само от около 1,4 грама протеин на килограм телесно тегло на ден.

Ходенето миля изгаря същият брой калории както бягането
Ходенето с 4 мили в час увеличава честотата на метаболизма в покой (RMR), с коефициент пет. Бягането с двойно повече увеличава RMR с 13,5 пъти, повече от три пъти метаболизма се засилва само с едно удвоение на скоростта.

Упражненията са причина да ядете повече
Купчина от научните изследвания не е успяла да покаже, че има такова нещо като "апетит". В действителност, значително упражненията допринасят за неговото увеличаване, но при някои хора ефекта е обратен, така, че всичко си е до тяло и хранителни навици.

Влизането във форма засилва метаболизма
Един по – задълбочен и строго контролиран експеримент с еднояйчни близнаци страдащи от затлъстяване доказва този факт, ръководен от д-р Клод Бушар. Упражненията стимулират метаболизма по време на акта на физическото натоварване. Въпреки това, както подобряване на физическата годност, тялото ви започва да работи по – ефективно, така че да изгаря по – малко калории в покой и по време на тренировка. Загубата на мазнини също ще допринесе за изгарянето на по – малко калории, защото мазнината е малко и вие имате по – малко телесно тегло.

Бягането ви дава здрави колене
18 годишно проучване сред бягащи и не – бягащи хора е доказало, че то осигурява здрав хрущял, качествено смазване на ставите и предпазва от остеоартроза.

Няма най – добрата форма на упражняване
Вие искате да знаете реално коя е най – добрата форма на упражнение? Това е тази, която обичате, за която сте мотивирани постоянно и я правите редовно и усилено.

 
Аеробика Аеробиката е комплекс от физически упражения, които обикновено се...
В борбата с целулита Ако можехте да  вземете проба от най - лошия целулит на планетата и...
Защо хората не отслабват Понякога човек иска да отслабне, но резултати липсват въпреки...

Реклама