Бързата разходка вталява фигурата

Ако не сте привържениците на потенето във фитнес залата има и друг вариант.
Една бърза разходка в парка или където ви е удобно, според вариантите и възможностите ви е напълно достатъчна.
Вместо да се качите в автомобила си, за да отидете на някакви смешни разстояния от дома ви, направете го пеша. Бързото ходене е много ефикасен начин да топите калории. Освен, че ви вталява, то и релаксира нервната ви система.

Има хора, на които им е забранено да правят упражнения поради ред здравословни причини. Това не значи, че трябва да не се потят изобщо. Тогава бързото ходене е именно за тях. То не натоварва ставите и не води до травми.

То е добър избор и за мързеливците, които не обичат физическите натоварвания и смятат, че фитнес залите са скучни.
Бързите разходки ободряват, вталяват и заздравяват организма и тялото. Нормализират кръвното налягане, подобряват производството на инсулин, намаляват риска от остеопороза и намаляват лошият холестерол.
Специалистите съветват да правите бързи разходки поне пет дни в седмицата за не по – малко от половин час. Като със всяка следваща да вдигате времето с по 5 – 10 минути.
И трябва така да синхронизирате темпото си на ходене, че да минавате един километър за 10 – 13 минути.

Най – подходящото време за вашата бърза разходка е рано сутрин на гладно. Всъщност всички физически натоварвания с цел топене на мазнини се правят тогава, защото така се сваля най – лесно и бързо.

 
Най – добрите фитнес храни за жени Авокадо Понижава холестерола, а и мазнините в тази зелена бомба са...
Фитнес за лице. Фитнесът придава на лицето сияние Само ако се движите редовно, кожата на лицето ви ще се оросява добре,...

Реклама