Забранени упражнения през бременността

По принцип доста физически упражнения и натоварвания през бременността са забранени. Движенията са потенциално опасни за плода, прекалените натоварвания могат да предизвикат преждевременни контракции и в най – лошия случай аборт.

За да предотвъртите това ние ще ви дадем някои насоки, според които едно упражнение е индикатор за полезно или вредно по време на бременност.

Избягвайте:
След първото тримесечие са забранени упражнения свързан с навеждания. По време на бременност тялото ви е неравно разпределено спрямо тежестта и това може да доведе до доста усложнения – замаяност, болки в кръста, които да предизвикат контракции и т.н. това са упражнения като мъртва тяга с изпънати крака и всички свързани с някакъв наклон.

Вместо тях можете да правите такива за седалището и краката.
Упражнения свързани с вдигания над глава. Те могат да предизвикат болки в кръста. Такива упражнения са преса от наклон и милитари преса.
Упражненията от лег са забранени след първото тримесечие. Циркулационния поток бременните жени е специфичен и често кръвното й налягане е ниско. Тези упражнения водят до това, че плода притиска вена кава и така намаляват рязко кръвния поток и притокът на кислород до плода е намален, а това е много опасно. Упражнения като изтласкване от лег, коремни преси, френска преса от лег и т.н. след третия месец са забранени.

Предпочитани упражнения:
Добро физическо натоварване за бременните са аеробните тренировки, които трябва да са ограничени в не повече от 20 минути. Подходящ избор са уреди като пътечка, велоергометър или степер.

 
Упражнения за бедрата Клякане Целите бедра – 8/ 10 повторения в серия Вземете зад врата си...
Подходящи упражнения по време на бременност Оказва се, че упражненията по време на бременност може да са ви от...
Златните правила за бързо отслабване 1. Тренирайте умно Знаете ли, всъщност можете да загубите повече...

Реклама