Забранени упражнения през бременността

По принцип доста физически упражнения и натоварвания през бременността са забранени. Движенията са потенциално опасни за плода, прекалените натоварвания могат да предизвикат преждевременни контракции и в най – лошия случай аборт.

За да предотвъртите това ние ще ви дадем някои насоки, според които едно упражнение е индикатор за полезно или вредно по време на бременност.

Избягвайте:
След първото тримесечие са забранени упражнения свързан с навеждания. По време на бременност тялото ви е неравно разпределено спрямо тежестта и това може да доведе до доста усложнения – замаяност, болки в кръста, които да предизвикат контракции и т.н. това са упражнения като мъртва тяга с изпънати крака и всички свързани с някакъв наклон.

Вместо тях можете да правите такива за седалището и краката.
Упражнения свързани с вдигания над глава. Те могат да предизвикат болки в кръста. Такива упражнения са преса от наклон и милитари преса.
Упражненията от лег са забранени след първото тримесечие. Циркулационния поток бременните жени е специфичен и често кръвното й налягане е ниско. Тези упражнения водят до това, че плода притиска вена кава и така намаляват рязко кръвния поток и притокът на кислород до плода е намален, а това е много опасно. Упражнения като изтласкване от лег, коремни преси, френска преса от лег и т.н. след третия месец са забранени.

Предпочитани упражнения:
Добро физическо натоварване за бременните са аеробните тренировки, които трябва да са ограничени в не повече от 20 минути. Подходящ избор са уреди като пътечка, велоергометър или степер.

 
Фитнес програма за начинаещи Ден 1 Загрявка 20 мин. колело, бягане на място, степер. Гърди –...
Да изваем бедрата Ако попитате жените, коя част от тялото им им създава най-много ...
Проблемът наречен целулит Това е така наречената портокалова кожа, която се появява на бедрата и...

Реклама