Нека да разгледаме фактите: Ако искаме да постигнем трайно отслабване е необходимо постоянно да извършваме физически упражнения. Гладуването не решава проблемите с наднорменото тегло. Чрез него се достига до загуба на мускулна маса и забавяне на метаболизма, което може да увреди здравето. За здравословно отслабване, независимо от метода, винаги е препоръчително да повишим физическата активност. Продължителните разходки на открито също могат да помогнат, но за по-добър резултат се препоръчват упражненията.

Разбира се, много хора се изправят пред проблема с недостига на време и тъй като упражненията не винаги ни доставят удоволствие, често ги пренебрегваме за сметка на редица други ангажименти. Това, което е необходимо да направите е да дадете приоритет на програмата Ви за упражнения. Повечето хора определят като свои приоритети кариерата и грижите за семейството, но бъдете сигурни, че ако сте здрави и активни, Вие ще бъдете в много по-добра позиция за професионална реализация и ще сте по-полезни за Вашите близки.

За щастие, съществува една добра възможност – това са сутрешните упражнения. Създайте си навика да започвате деня по този начин и ще се радвате на добро здраве и жизнен тонус.

Ето някои от предимствата на сутрешните упражнения:

-стимулират метаболизма и повишават тонуса на организма. След физическа активност на тялото е небходимо време за да се върне към естественото състояние на покой. По тази причина вечерните тренировки могат да попречат на здравия сън, а когато не спим достатъчно всички аспекти на здравето ни са застрашени.

-в ранните сутрешни часове натоварването с различни ангажименти е по-слабо, което позволява концентриране върху упражненията.

-извършването на двигателна активност рано сутрин стимулира отделянето на ендорфин и по този начин повдига настроението в началото на деня.

Най-ефективните дейности за отслабване са джогинг, аеробика и плуване, но ако нямате възможност да напуснете дома, можете да се упражнявате и в домашни условия. Подходящи са упражнения който включват множество мускулни групи – клекове, лицеви опори, коремни преси, бягане на място, странично извиване на тялото, кръгови движения с ръцете и главата и др.

Преди да започнете упражненията за отслабване, проведете консултация с лекар. Това е много важно ако имате сърдечно-съдови заболявания. Съобразявайте натоварваненто с настоящата Ви форма и не се претоварвайте. / greenway-bg

 
Защо трябва да тичате Бягането е свързвано с доста полза за здравето. Ето ви шест причини,...
Сваляне на много килограми. Хората, отслабнали с по над 45 килограма са правили пет основни неща Всичко правят активно Някои от тях ходят до 10 километра на ден, други...
Фитнес калкулатори Изчисляване на максималния пулс  Проверете колко калории сте...

Реклама