Тичайте правилно

Това е едно от най – добрите упражнения за отслабване и добър тонус. И ще се чувствате по-енергични, ако сте го извършили правилно.
Затова следвайте тези по – долу съвети, за да се научите да тичате правилно и здравословно:

Купете си правилните обувки
Тук става въпрос не само за удобство, но и за предотвратяване на травми.
Купувайте си маратонки от такива магазини, които са специализирани и си знаят работата, те не само предлагат стока, но и правят анализи затова дали тази обувка е за вашето стъпало и как то ще се чувства в нея. Взимат отпечатък от ходилото ви, за да видят дали сте с малък или висок свод.
Парите, похарчени за един добър чифт маратонки ще бъдат една от най – добрите ви инвестиции.

Тичайте правилно

Започнете бавно
Не се опитвайте да сте все едно на маратон още от първият си ден. Старайте се да си създадете график, който ще ви позволи постепенно да увеличите разстоянието за определен период от време.
Вашата първата седмица трябва да се състои най-вече от ходене в краткосрочен план в края на тренировката. Една добра първа седмица ще бъде шест минути пеша, последвани от минута на тичане. А всяка следваща седмица намалявате ходенето пеша и увеличавате бягането.

Добре разгрели
Винаги трябва да сте добре разгрели преди тичането. Да разтегнете мускулите и сухожилията на крайниците си. Стречингът е от решаващо значение. Това позволява на мускулите да се отпуснат, ограничава болезнеността на следващия ден и предотвратява вредите.
Той е необходим и в края на тренировката, за да се нормализира мускулният тонус.

Тичайте правилно Тичайте правилно
Трябва да се опитате да запазите изправено тялото и винаги да е насочено напред. Опитайте се да ограничавате клатушкането на тялото, като не позволявате ръцете да се люлеят около торса ви докато тичате. Защото това води до травми на гръбначния стълб и неговата преждевременна  умора. Докато тичате старайте се да стъпвате с цяло стъпало на земята, а не на пета. Вие не сте спринтьори, за да тичате на пръсти. При вас късите разстояния е хубаво да се взимат на цяло ходило, иначе може да предизвикате спазми на мускулите.

Лек наклон на тялото
Той ви позволява да усилвате скоростта на тичане и улеснява кръста ви от цялостно натоварване.

Това е чудесен начин да сте здрави, да губите тегло или просто да изчистите ума си. И ако го правите правилно, то може да бъде един от най-приятните форми за добър тонус на всяка възраст.

 
Особености на женската тренировка В днешно време все повече жени се занимават с такива видове спорт,...
Внимание, опасни врагове – стрии Стриите са опасен и коварен враг за всяка жена. И с право жените се...
Практически съвети за отслабване Как да отслабнем ефективно За да намалите теглото си и да отслабнете,...

Реклама