Тънката талия - въпрос на избор

Гъвкавата женска талия, възпявана от поетите, вече векове наред не излиза от мода. За да изтъните талията си, трябва да направите главно две неща. Да се избавите от излишните килограми, натрупани в областта на кръста, и да укрепите мускулите на корема и гърба.

За целта ви предлагаме няколко упражнения, които е препоръчително да правите всеки ден. Всяко от долупосочените упражнения трябва да се повтори по 10-15 пъти. Препоръчително е и да въведете в ежедневието си упражнения с общо натоварване на тялото – подскоци, бягане и т.н. Не трябва да проявявате лекомислие и по отношение на упражненията, които правят тялото по-гъвкаво.

Ако започнете редовно да изпълнявате упражненията, до месец-два талията ви неусетно ще се изтъни.

Предлагаме ви 7 упражнения от легнало положение:

Тънката талия - въпрос на избор

1. Легнете по гръб, поставете ръцете зад главата, а краката – сгънете в коленете. Започнете да накланяте краката си ту вляво, ту вдясно.

2. Упражнението се изпълнява като предишното, но с помощта на партньор, чиято задача е да окаже съпротивление при накланянето на кракака.

3. От същото изходно положение започнете да изнасяте ръцете си встрани на нивото на раменете.

4. От същото изходно положение започнете да повдигате краката си нагоре под ъгъл от 90 градуса, като същевременно прави наклони вляво и вдясно. Постепенно повишавайте амплитудата.

5. Легнете по гръб, като се опрете на ръцете си. Изпънете се назад, като същевременно приближите кракака възможно най-близо до главата.

6. Легнете на дясната си страна и се опрете на лявата си ръка. Започнете да повдигате краката си. След това повторете упражнението на другата страна.

7. Легнете на дясната си страна, като поставите краката си на височина. Повдигайте тялото си, като напрягате краката. Повторете упражнението на другата страна. / actualno.com

 
16 начина да си винаги във форма 1. Повече движение в къщи. Домакинската работа върши чудеса за...
Фитнес програма за тичане Ако можете да тичате за около 30 минути равномерно – при средна скорост...
Стегнато седалище. По трудния начин! “Как да превърна отпуснатия си задник в стегнат и здрав? Този въпрос...

Реклама