Да изваем бедрата. Фитнес за жениАко попитате жените, коя част от тялото им им създава най-много проблеми, половината от тях ще кажат – от кръста надолу. Този факт си има своето обяснение. По природа женският организъм е обречен да натрупва мазнини именно там. За да направите бедрата си по ваш вкус, се оказва не чак толкова сложно. За целта ще ви послужат няколко упражнения, които ще посочим по-долу за ваше улеснение.

Това, което трябва да знаете за бедрата

Мускулите, отговарящи за стройността на бедрата, се делят на четири основни групи: вътрешна повърхност на бедрата, външна повърхност на бедрата, преден мускул и т.нар. квадрицепс. За да има резултат от упражненията, които правите, трябва да работите върху всички 4 зони.

Можете да заложите на бягането и плуването. 20-50 минути бързо ходене ще свалят някое и друго излишно кило, но също така ще направят бедрата ви по-релефни. Плуването пък ще стимулира цялостния тонус на тялото.

Да изваем бедрата

Кардиотренировките също имат своите плюсове. Карането на колело или степерът, ако им отделите достатъчно време, ще дадат резултат дори при нулево съпротивление. Съпротивлението повишава натоварването, а то, от своя страна, стимулира уголемяването на обема на бедрата за сметка на мускулната маса.

Ако за проблемни бедра сте избрали силово натоварване, помнете, че за тонуса на мускулите и свалянето на излишни килограми са по-подходящи малките тежести и многото повторения.

Ключ към решаване на проблема с натрупването на мазнини по бедрата е сваляне на излишните килограми. За целта трябва да изгаряте повече калории, отколкото приемате. Великолепен помощник в това отношение е карането на колело и бягането.

Ако посещавате спортна зала, не бива да пренебрегвате тренажорите, създадени специално за бедрата. Редувайте аеробни със силови натоварвания. Следете и стойката си – става дума не само за прав гръб, но и за правилно положение на главата, ръцете, стъпалата по време на упражнения.

Примерни упражнения:

- отлично упражнение за вътрешната повърхност на бедрата е качването на стълби. Застанете странично към стълбите, полагайки ръка на перилата за равновесие. Поставете десния крак на стъпалото, след което левия на горното стъпало – трябва да се получи кръстосване на краката. Не бързайте – поддържайте средно темпо до края на стълбите.

- За да постигнете максимален ефект, упражнения за бедра трябва да се правят редовно, като леко променяте комплекса от упражнения при всяка тренировка. Подберете 3-4 упражнения и ги повторете 5 пъти.

- Легнете странично, като се убедите, че раменете, главата и краката ви са в една линия. Сложете едната си ръка под главата, а друга пред себе си за равновесие. Леко сгънете левия крак в коляното и го поставете пред себе си. Изправяйки крака, повдигнете го и след това бавно го отпуснете. Направете 10 повдигания, след което сменете крака. / actualno.com

 

Реклама