Съвети  за подобряване на вашето здраве и тонус

Качеството на живота се определя от качеството на нашето здраве. Може да имате всичките пари на света, но ако чувствате умора и сте изтощени не можете да живеете живота си на пълна пара, нали?!
Тук са 10 бързи съвети за увеличаване на вашето здраве и фитнес:

ДИЕТИТЕ НЕ РАБОТЯТ
Поради своя временен характер, диетите не работят. Хората, които губят тегло по време на диета, си го връщат след като са я спрели. Защо? Защото начинът им на хранене и на живот ги предразполага към това. Така, че вместо диета, се опитайте да промените своя начин на живот.

ОТЪРВЕТЕ СЕ ОТ ЛОШАТА ХРАНА
Как? Най – лесният начин е да отворите хладилникът си и да я изхвърлите. И следващият път в магазина когато пазарувате да не я купувате никога повече.

ХРАНЕТЕ СЕ СЪС ЗДРАВОСЛОВНИ СНАКСОВЕ
Когато ви се дохрупа нещо, вземете си ябълка или някой друг плод. Нека те бъдат вече вашите снаксове за в бъдеще.

ВСИЧКИ ВЪГЛЕХИДРАТИ НЕ СА ЕДНАКВИ
Има полезни и такива, които ви нанасят повече вреда отколкото полза. Избягвайте тестените въглехидрати и наблягайте повече на тези, които се намират във зърнените култури.

УБИЙТЕ КОФЕИНОВОТО ПРИСТРАСТЯВАНЕ
Независимо дали става дума за кафе или безалкохолни напитки, кофеинът е наркотик. Вместо него изберете топъл билков или студен чай.

НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ МАЗНИНИТЕ
Тук става въпрос само за омега-3 и омега-6 мазнини. Те могат да бъдат намерени в лененото масло, ядките и семена и най – вече в морските дарове.

ВОДАТА Е ВАШ ПРИЯТЕЛ
Тя пречиства токсините от организма ви. Вашето тяло е съставено предимно от вода. Проблемът е, че повечето хора са дехидратирани. Когато почувствате жажда, значи вече сте дехидратиран. По 2 литра на ден е напълно достатъчно, за да функционира организма ви добре.

ДИШАЙТЕ ДЪЛБОКО
Кислородът е по – важен от водата за вашето здраве. Можете да оцелее дни без вода, но само няколко минути без кислород. Повечето хора днес имат плитко дишане и не получават достатъчно кислород. Дишайте дълбоко от диафрагмата, за да си осигурите на клетките необходимото количество кислород.

ЯЖТЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ
Зеленчуци са богати на микроелементи (витамини и минерали), които са от съществено значение за вашето здраве. Плюс това имат прочистващ ефект върху тялото ви, заради тяхното алкално рН.

НАПРАВЕТЕ ПРОМЕНИТЕ ПОСТЕПЕННО
Ако сте водили нездравословен начин на живот дълго време, предизвикателството на здравословен начин може да изглежда доста обезсърчително. Вместо да се опитвате да промените всичко наведнъж и то без резултат, направете го устойчиво, което значи постепенно – с времето, за да бъде трайно и качествено.

 
Бързата разходка вталява фигурата Ако не сте привържениците на потенето във фитнес залата има и друг...
Стегнато седалище. По трудния начин! “Как да превърна отпуснатия си задник в стегнат и здрав? Този въпрос...
Най – добрите фитнес храни за жени Авокадо Понижава холестерола, а и мазнините в тази зелена бомба са...

Реклама