Китайската дума „цзянфъй“ в превод на български буквално  означава „да изхвърлим сланината“. Целта на тази дихателна гимнастика  е да се подпомогне организма да се справи със стреса при спазване на строга диета за отслабване и прием на нискокалорична храна. От друга страна самите дихателни упражнения работят за изгаряне на мазнините.

1 упражнение – (Вълна)
Целта на упражнението е да се притъпи чувството за глад.
Легнете по гръб. Свийте коленете под прав ъгъл, а ходилата да са успоредни и плътно прилепени към пода.
Поставете едната ръка на корема, а другата върху гърдите.
Вдишайте дълбоко въздух и изпъчете силно гърди, като едновременно с това стегнете коремните мускули и ги приберете навътре (гълтате корема).

Издишайте, като надувате максимално коремът, а прибирате навътре гърдите.
Със средно темпо направете 40 повторения.
Следете състоянието си. Ако ви се завие свят, можете да забавите темпото.

2 упражнение – (Жаба)
Седнете на стол с височина 35-40 см.  Бедрата и подбедрицата да образуват прав ъгъл, а колената  разтворете на ширината на раменете. Поставете лактите на двете ръце на коленете. Обхванете лявата китка с дясната ръка, а лявата ръка свийте в юмрук, в който стискате палеца на дясната ръка.  Подпрете чело на юмрука и затворете очите. Отпуснете цялото тяло. Опитайте се да изпаднете в състояние на абсолютен покой.
Прочистете главата си от всякакви мисли.
Поемете дълбоко въздух през носа, мислено го насочете към корема, задръжте 2-3 секунди, бавно издишвайте през устата. Когато се освободите от целия въздух пак вдишвайте дълбоко и бавно.
Внимание -  гърдите не се издигат по време на упражнението, а само коремната област ту се пълни с въздух, ту се надува. Спомнете си жабата.
Работите така 15 минути.
Не отваряйте очи след свършването на упражнението. Разтъркайте дланите си една в друга десетина пъти, след това разтворете пръстите на двете ръце и ги прекарайте по главата си, като имитирате ресане с гребен. Отворете очи, свийте ръце в юмруци, изпънете ръце максимално високо, протегнете се и вдишайте дълбоко.
 
3 упражнение – (Лотос)

Седнете на пода, скръстете краката пред себе си, двата глезена да опират на земята. Поставете ръцете на краката пред корема с дланта нагоре една върху друга (лявата върху дясната). 
Изправете гърба добре и отпуснете раменете. Стегнете леко мускулите на гърдите. Леко приведете глава и отпуснете брадичката. Затворете очи, но не стискайте клепачите. С върха на езика и леко докоснете с предното небце (до горните зъби).
Освободете главата си от всякакви мисли.
Първо - Дишайте дълбоко, продължително,  равномерно, беззвучно- 5 минути.
Второ - Вдишвайте естествено, но издишвайте с отпуснато напълно тяло, като издишванията са беззвучни, дълбоки, максимално продължителни и равномерни – 5 минути.
Трето – Дишайте 10 минути съвсем естествено, като основното е да не мислите за нищо.
Упражненията трябва да се изпълняват три пъти на ден по 15 минути, за да изпълнят функцията си. Освен че ще ви помогне да отслабнете, гимнастиката има и релаксираща функция. Ще се почувствате освободени от напрежение, заредени с енергия.

Източник dieti-otslabvane.com

 
В борбата с целулита Ако можехте да  вземете проба от най - лошия целулит на планетата и...
С дух и желязо. Съвършеното оформяне на женската физика ВТАЛЯВАНЕТО Първото нещо, което трябва да изясним по отношение на ...
Как да се отървете бързо от излишните килограми Искате да се отървете бързо от няколко килограма? Има различни начина...

Реклама