Китайската дума „цзянфъй“ в превод на български буквално  означава „да изхвърлим сланината“. Целта на тази дихателна гимнастика  е да се подпомогне организма да се справи със стреса при спазване на строга диета за отслабване и прием на нискокалорична храна. От друга страна самите дихателни упражнения работят за изгаряне на мазнините.

1 упражнение – (Вълна)
Целта на упражнението е да се притъпи чувството за глад.
Легнете по гръб. Свийте коленете под прав ъгъл, а ходилата да са успоредни и плътно прилепени към пода.
Поставете едната ръка на корема, а другата върху гърдите.
Вдишайте дълбоко въздух и изпъчете силно гърди, като едновременно с това стегнете коремните мускули и ги приберете навътре (гълтате корема).

Издишайте, като надувате максимално коремът, а прибирате навътре гърдите.
Със средно темпо направете 40 повторения.
Следете състоянието си. Ако ви се завие свят, можете да забавите темпото.

2 упражнение – (Жаба)
Седнете на стол с височина 35-40 см.  Бедрата и подбедрицата да образуват прав ъгъл, а колената  разтворете на ширината на раменете. Поставете лактите на двете ръце на коленете. Обхванете лявата китка с дясната ръка, а лявата ръка свийте в юмрук, в който стискате палеца на дясната ръка.  Подпрете чело на юмрука и затворете очите. Отпуснете цялото тяло. Опитайте се да изпаднете в състояние на абсолютен покой.
Прочистете главата си от всякакви мисли.
Поемете дълбоко въздух през носа, мислено го насочете към корема, задръжте 2-3 секунди, бавно издишвайте през устата. Когато се освободите от целия въздух пак вдишвайте дълбоко и бавно.
Внимание -  гърдите не се издигат по време на упражнението, а само коремната област ту се пълни с въздух, ту се надува. Спомнете си жабата.
Работите така 15 минути.
Не отваряйте очи след свършването на упражнението. Разтъркайте дланите си една в друга десетина пъти, след това разтворете пръстите на двете ръце и ги прекарайте по главата си, като имитирате ресане с гребен. Отворете очи, свийте ръце в юмруци, изпънете ръце максимално високо, протегнете се и вдишайте дълбоко.
 
3 упражнение – (Лотос)

Седнете на пода, скръстете краката пред себе си, двата глезена да опират на земята. Поставете ръцете на краката пред корема с дланта нагоре една върху друга (лявата върху дясната). 
Изправете гърба добре и отпуснете раменете. Стегнете леко мускулите на гърдите. Леко приведете глава и отпуснете брадичката. Затворете очи, но не стискайте клепачите. С върха на езика и леко докоснете с предното небце (до горните зъби).
Освободете главата си от всякакви мисли.
Първо - Дишайте дълбоко, продължително,  равномерно, беззвучно- 5 минути.
Второ - Вдишвайте естествено, но издишвайте с отпуснато напълно тяло, като издишванията са беззвучни, дълбоки, максимално продължителни и равномерни – 5 минути.
Трето – Дишайте 10 минути съвсем естествено, като основното е да не мислите за нищо.
Упражненията трябва да се изпълняват три пъти на ден по 15 минути, за да изпълнят функцията си. Освен че ще ви помогне да отслабнете, гимнастиката има и релаксираща функция. Ще се почувствате освободени от напрежение, заредени с енергия.

Източник dieti-otslabvane.com

 
Какво е мускулната треска? Мускулна треска се нарича специфичната болка или дискомфорт, ...
Аеробика Аеробиката е комплекс от физически упражения, които обикновено се...
Привлекателна за силния пол Според американски проучвания за повече от 70% от мъжете имат три...

Реклама