За да постигнете целта си се нуждаете от едно - ясен план. Ние, от своя страна, ще ви предложим няколко съвети, които ще ви помогнат в поддържането или постигането на добра форма.

На първо място, определете приоритета!
Започнете тренировката си с най-важното. Например, ако целта ви е да натрупате мускулна маса, тогава започнете с вдигане на тежести. Ако започнете с друг тип упражнения, а не с тежести, докато стигнете до тях по всяка вероятност ще се уморени.

Няма по-добро от упражнения за краката!
Те ще ви освободят от натрупаните мазнини по корема по-бързо от хиляди коремни преси. Причината за това е, че няма как да сваляте мазнини от точно определено място. Мазнините се натрупват по цялото тяло и логично се топят постепенно навсякъде.

Тайната е в намаляването на калориите и упражненията с крака. Последните изгарят най-бързо калории от което и да е друго упражнение (там са най-големите мускули в човешкото тяло).

Приемайте течности!
Пийте вода - много вода! Гликогенът, залежът от енергия във вашите мускули, може да съществува само с начилието на вода. Така ако сте дехидратирани, губите количеството енергия в мускулите си.

Да направите мускули!
Ако искате големи мускули, правете упражнения с тежести с повече повторения. Ако пък се стремите към не толкова ясно изразени мускули, използвайте по-леки тежести и не наблягайте на повторенията.

Колкото по-дълго се упражнявате, толкова повече мазнини изгаряте!
За да сваляте килограми с кардиоупражнения, трябва да знаете едно - тялото ви започва да изгаря мазнини след 30-ата минута. В самото начало на тренировката вие получавате енергия от мускулите си. Така колкото по-дълго се упражнявате, толкова повече започвате да изгаряте.

Яжте 5 пъти на ден!
Вместо да похапване сутрин, обед и вечер, препоръчваме ви да увеличите консумацията на храна на пет пъти дневно. Храненето стимулира метаболизма ви. Малки порции, но честичко!

Важно!
Не тренирайте една и съща част от тялото си всеки ден. Мускулите се нуждаят от почивка. Те трябва да бъдат захранени и “напоени”. Ако искате да тренирате всеки ден, направете си програма - всеки понеделник тренирате краката, във вторник - бицепсите и гърба, в сряда - трицепсите и гръдните мускули и т.н.

Не забравяйте разтягането!
Привикнете да разтягате тялото си всеки път

след тренировка, така ще стимулирате оптималната форма на своите мускули. От друга страна, ще избегнете евентуални контузии и неудобства.

Обичайте разнообразието!
Трябва да знаете, че тялото привиква към физическите натоварвания. Съветваме ви да се стремите към разнообразие от упражнения.

Източник Actualno.com

 

Реклама