За да постигнете целта си се нуждаете от едно - ясен план. Ние, от своя страна, ще ви предложим няколко съвети, които ще ви помогнат в поддържането или постигането на добра форма.

На първо място, определете приоритета!
Започнете тренировката си с най-важното. Например, ако целта ви е да натрупате мускулна маса, тогава започнете с вдигане на тежести. Ако започнете с друг тип упражнения, а не с тежести, докато стигнете до тях по всяка вероятност ще се уморени.

Няма по-добро от упражнения за краката!
Те ще ви освободят от натрупаните мазнини по корема по-бързо от хиляди коремни преси. Причината за това е, че няма как да сваляте мазнини от точно определено място. Мазнините се натрупват по цялото тяло и логично се топят постепенно навсякъде.

Тайната е в намаляването на калориите и упражненията с крака. Последните изгарят най-бързо калории от което и да е друго упражнение (там са най-големите мускули в човешкото тяло).

Приемайте течности!
Пийте вода - много вода! Гликогенът, залежът от енергия във вашите мускули, може да съществува само с начилието на вода. Така ако сте дехидратирани, губите количеството енергия в мускулите си.

Да направите мускули!
Ако искате големи мускули, правете упражнения с тежести с повече повторения. Ако пък се стремите към не толкова ясно изразени мускули, използвайте по-леки тежести и не наблягайте на повторенията.

Колкото по-дълго се упражнявате, толкова повече мазнини изгаряте!
За да сваляте килограми с кардиоупражнения, трябва да знаете едно - тялото ви започва да изгаря мазнини след 30-ата минута. В самото начало на тренировката вие получавате енергия от мускулите си. Така колкото по-дълго се упражнявате, толкова повече започвате да изгаряте.

Яжте 5 пъти на ден!
Вместо да похапване сутрин, обед и вечер, препоръчваме ви да увеличите консумацията на храна на пет пъти дневно. Храненето стимулира метаболизма ви. Малки порции, но честичко!

Важно!
Не тренирайте една и съща част от тялото си всеки ден. Мускулите се нуждаят от почивка. Те трябва да бъдат захранени и “напоени”. Ако искате да тренирате всеки ден, направете си програма - всеки понеделник тренирате краката, във вторник - бицепсите и гърба, в сряда - трицепсите и гръдните мускули и т.н.

Не забравяйте разтягането!
Привикнете да разтягате тялото си всеки път

след тренировка, така ще стимулирате оптималната форма на своите мускули. От друга страна, ще избегнете евентуални контузии и неудобства.

Обичайте разнообразието!
Трябва да знаете, че тялото привиква към физическите натоварвания. Съветваме ви да се стремите към разнообразие от упражнения.

Източник Actualno.com

 
Фитнес за лице. Фитнесът придава на лицето сияние Само ако се движите редовно, кожата на лицето ви ще се оросява добре,...
Моята философия за бицепсите от Мелиса Коутс Тренировката ми е разделена на „два дена със/ един ден...
ФИЗИЧЕСКИ НАТОВАРВАНИЯ И ОБМЯНА НА ЛИПИДИТЕ Мазнините не са предпочитана храна при системна физическа дейност...

Реклама