Мускулите се превръщат в мазнини, когато спрете да тренирате.Седем мита за фитнеса
Грешно. Мускулите и мазнините са различен вид тъкани и едното не може да се превърне в другото. Но мускулите консумират повече калории, дори когато не тренирате. Така, че ако мускулната ви маса падне, но продължите да ядете същото количество, вие ще съхраните излишните калории като мазнини. 

Тренировките с тежести правят жените да изглеждат мускулести.
Грешно. Жените нямат достатъчно тестостерон, за да изглеждат като Рони Колман. Само сериозните билдъри – мъже могат да направят сериозен обем.

За да отслабвам трябва да ям по – малко.
Грешно. Ако ядете повече, отколкото горите, ще дебелеете, но повишаването на физическата активност е по – добрия начин да балансирате уравнението, отколкото да ядете по – малко. При много малко калории тялото ви минава на режим “оцеляване”, забавя метаболизма и гори от мускулите.

Можете да сваляте в сауна.  
Но не и мазнини. Колкото тегло сте свалили, то е вода, чрез потене и трябва да бъде възстановена бързо, за да не се дехидратирате и да не колабирате.

Прекалено съм заета, за да тренирам.
Грешно. Ако нямате време за залата, опитайте да се качите по стълбите вместо с асансьора. В къщи, градинарството или играта на футбол с децата ще изгорят повече калории, отколкото разходка със същата продължителност. Ако усещате че ви е по – топло и дишате по – тежко, значи работи.

От многото коремни преси ще ми се покажат плочките
Не е задължително. “Няма да се виждат мускулите, докато не се намалят като цяло телесните мазнини”, казва Ник Морган от Lilleshall Human Performance Centre.

Мъжете не могат да имат целулит
Истина, но и жените не могат, защото такова нещо просто няма.”Целулита е обикновена телесна мазнина плюс  гравитация”, казва Катрин Гейслър, преподавател по хранене при човека в Кингс Колидж, Лондон. “При жените е по – ясно изразено, защото те имат мазнини в повече на определени места, където и кожата е провиснала.”

Reader’s Digest, June 2005, 
Британското издание
www.readersdigest.co.uk

 
Холивудската мода - Тае Бо В края на 80-те години на ХХ век един тъмнокож каратист от Лос Анжелис на...
Ходенето пеша е полезно Освен, че помага да изваете стройна фигура и да предотвратите...
Методът за отслабване "Табата" Методът за отслабване "Табата" или как да изгорим мазнините за 4 минути...

Реклама