Мускулите се превръщат в мазнини, когато спрете да тренирате.Седем мита за фитнеса
Грешно. Мускулите и мазнините са различен вид тъкани и едното не може да се превърне в другото. Но мускулите консумират повече калории, дори когато не тренирате. Така, че ако мускулната ви маса падне, но продължите да ядете същото количество, вие ще съхраните излишните калории като мазнини. 

Тренировките с тежести правят жените да изглеждат мускулести.
Грешно. Жените нямат достатъчно тестостерон, за да изглеждат като Рони Колман. Само сериозните билдъри – мъже могат да направят сериозен обем.

За да отслабвам трябва да ям по – малко.
Грешно. Ако ядете повече, отколкото горите, ще дебелеете, но повишаването на физическата активност е по – добрия начин да балансирате уравнението, отколкото да ядете по – малко. При много малко калории тялото ви минава на режим “оцеляване”, забавя метаболизма и гори от мускулите.

Можете да сваляте в сауна.  
Но не и мазнини. Колкото тегло сте свалили, то е вода, чрез потене и трябва да бъде възстановена бързо, за да не се дехидратирате и да не колабирате.

Прекалено съм заета, за да тренирам.
Грешно. Ако нямате време за залата, опитайте да се качите по стълбите вместо с асансьора. В къщи, градинарството или играта на футбол с децата ще изгорят повече калории, отколкото разходка със същата продължителност. Ако усещате че ви е по – топло и дишате по – тежко, значи работи.

От многото коремни преси ще ми се покажат плочките
Не е задължително. “Няма да се виждат мускулите, докато не се намалят като цяло телесните мазнини”, казва Ник Морган от Lilleshall Human Performance Centre.

Мъжете не могат да имат целулит
Истина, но и жените не могат, защото такова нещо просто няма.”Целулита е обикновена телесна мазнина плюс  гравитация”, казва Катрин Гейслър, преподавател по хранене при човека в Кингс Колидж, Лондон. “При жените е по – ясно изразено, защото те имат мазнини в повече на определени места, където и кожата е провиснала.”

Reader’s Digest, June 2005, 
Британското издание
www.readersdigest.co.uk

 
Тънката талия - въпрос на избор Гъвкавата женска талия, възпявана от поетите, вече векове наред не ...
Факти за фитнеса Това са субективни факти за фитнеса, които експертите са създали. Има...
Гръб със Стейси Саймън Стейси Саймън печели осмо място на „ Fitness International 2003” – фитнес...

Реклама