Навярно сте купили вече банския костюм, избрали сте място за почивка на море и чакате с нетърпение деня на тръгването. А помислихте ли как изглеждат бедрата и коремът ви? Ако се харесвате, което е много правилно, можете да се погрижите за доусъвършенстване на формите си. Ако прецените, че имате нужда от  малко отслабване, започвайте. Не е необходимо да посещавате фитнес зала. Трябват ви приятна музика и желание!
Предлагаме ви 11 упражнения от каланетиката, които са леко усложнени, за да ви помогнат  да премахнете излишни килограми и да придобиете по - привлекателни форми. Намерете време - по 1 час 2 - 3 пъти седмично и ще се радвате на плосък корем и стегнати бедра.
Пък и защо да се трудите само заради почивката на море, хубавата женска фигура си личи и под зимните дрехи, нали.

Изходно положение за първите 4 упражнения – лег по гръб.
 
1. Повдигате единия крак нагоре под ъгъл 90 градуса. Другият крак е на 5 -10 см от пода. Двата крака и пръстите им са изпънати. Протегнете ръцете напред като в опит да достигнете до нещо. Стремете се да отделите лопатките от пода. Задръжте така 60 секунди. Повторете, като смените краката.
6 повторения. Бавно темпо.
 
2. Същото изходно положение като в упражнение 1, но сгънете в коляното крака, който е успореден на пода. Стъпалото се опира в пода. Задържате позата 60 секунди. Правите същото с размяна на краката.
6 повторения. Бавно темпо.
 
3. Повдигате нагоре краката, като ги сгъвате в колената. Ръцете - напред, успоредно на пода, дланите са прегънати, като че ли се опирате в стена. Повдигате корпуса, задържате за 60 - 80 секунди.
6 повторения. Бавно темпо.

4.  Повдигате нагоре краката, леко прегъвате в коленете. Пръстите - в шпиц. Изправяте ръце пред себе си и едновременно повдигате корпуса, като се стремите с ръце да достигнете до пръстите на краката. Задържате това положение 60 секунди.
6 повторения. Бавно темпо.
 
5. Легнете на една страна.
Повдигате нагоре краката, сгънати в коленете. Повдигате  леко корпуса на тялото, а ръцете протягате напред. С едната направете опит да достигнете до петите. Задържате за 60 секунди.
След кратка почивка повтаряте упражнението. После същото, като се обърнете на другата страна.
4 пъти. Бавно темпо.

6. Седнете на пода.
Сгъвате единия крак в коляното зад себе си, а другия изпъвате встрани (пръстите - изпънати). Наклонете се към изпънатия крак възможно най – ниско. Стремете се с ръце да обхванете глезена на този крак. Задържате 60 - 100 секунди. Същото правите, като сменяте краката.
По 4 повторения с всеки крак. Много бавно темпо. Внимавайте – не трябва да усещате болка при навеждането да обхванете глезена. Ако в началото не го достигнете, не се насилвайте. При редовни занимания ще развиете и по - голяма гъвкавост.
 
7. Сгънете в колената краката и седнете на дясната си страна, като се подпирате на нещо( стол). Тежестта на тялото да легна основно на дясното бедро. С дясната ръка се хванете за стола, лявата сложете на дясното бедро. Гърбът да е изправен. Повдигнете малко левия крак - не повече от 5 - 10 см. Плавно го полюлявайте нагоре - надолу. Глезенът трябва да е винаги успореден на пода.
Упражнението се изпълнява 60 - 100 секунди , ако не успеете отначало, не се отчайвайте, правете до отказ. Почивка; повторение. После направете същото, като седнете на лявото бедро.

8.Легнете по гръб, ръцете да са отпуснати на пода и разтворени встрани. Повдигнете изправен единия крак нагоре. След това постепенно го отпуснете встрани, като при това завъртате главата на противоположната страна. Не отделяйте от пода лопатките. Плавно поклащайте крака с амплитуда 5-10 см от пода в продължение на 60 секунди. След това същото и с другия крак.
По 4 повторения. Бавно темпо.

9. Седнете и разтворете широко краката встрани, пръстите да са изпънати. Наклонете корпуса към левия крак, като се стараете да го докоснете с гърдите. Задръжте 60-100 секунди. Направете същото, като насочите корпуса към десния крак.
По 4 пъти. Бавно темпо.

10.Без да променяте изходното положение, плавно наклонете корпуса напред. Сложете ръцете на пода пред себе си. 60-100 секунди полюлявайте тялото нагоре-надолу.

11.Основен стоеж - на колене.
Протегнете изпънати ръцете над главата, стегнете корема, гърбът да е изправен. Правете меки пружиниращи полуприсядания, без да опирате седалището до петите.Продължителност 60 - 100 секунди.

dieti-otslabvane.com

 
Ходенето пеша е полезно Освен, че помага да изваете стройна фигура и да предотвратите...
Коремна преса за седмици от Тимеa Майорова Няма да видите коремните си мускули ако не изчистите...
16 начина да си винаги във форма 1. Повече движение в къщи. Домакинската работа върши чудеса за...

Реклама