Само ако се движите редовно, кожата на лицето ви ще се оросява добре, мускулите остават стегнати,Фитнес за лице. Фитнесът придава на лицето сияние чертите се отпускат. Едва тогава изискания грим изпъква истински. Тук между другото ви даваме няколко съвета, как да подобрите и фитнесът си. Следващите страници посещаваме на 3 – минутна тренировка, с която без много усилия ще влезете във форма – от главата до петите.

Минилифтинг за контурите на лицето – всеки ден 5 мин. фейсбилдинг
Лицевите мускули са постоянно натоварени -  смеем се, мръщим се и дъвчем.
Тези мимически движения не са благотворни за тъканта, защото няма смяна на напрежение и отпускане. А точно това става при фейсбилдинга –  гимнастика, която трайно стяга очертанията на лицето и предпазва кожата от отпускане.
Ето две прости упражнения:
Срещу двойна брадичка и размити контури на лицето

Издърпайте леко брадичката напред, отпуснете долната устна като напрягате силно мускулите на брадичката и шията. Бройте до пет и отпуснете.
Срещу отпуснати, подути клепачи:
С палеца и показалеца леко повдигнете веждите и ги масажирайте в посока отвън на вътре.
Всички упражнения трябва да се повтарят по 10 пъти на ден, за да има ефект. Не губете търпение ще минат няколко седмици преди да забележите първите успехи.

Изгонете стреса от лицето: отпускане чрез стречинг
Умора, напрегнатост, ядове – за жалост те се отразяват на чертите на лицето. Тук помага специално стречинг – упражнение, което съвсем целенасочено разтяга мускулите на главата и тила и така премахва схващанията. Седнете удобно на стол или на пода „по турски”. Гърбът да е изправен. Вдигнете ръце, кръстосайте ги отзад зад тила. Лактите сочат напред. Поемете дълбоко въздух през носа. При издишването наведете главата на долу внимателно, отпуснете рамене. Продължете да дишате равномерно и оставете цялото тегло на ръцете да е на тила за около 20 секунди. Трябва да усещате теглене в тила и между плешките. Бавно вдигнете глава. Пуснете ръцете надолу, вдишайте и издишайте дълбоко. Повторете упражнението 1 – 2 пъти.

Край на седенето: използвайте всяка възможност за движение
Естествено, че има смисъл да тренирате

 
С дух и желязо. Съвършеното оформяне на женската физика ВТАЛЯВАНЕТО Първото нещо, което трябва да изясним по отношение на ...
Съвършеното оформяне на женската физика Съвършеното оформяне на женската физика. Съвършените пропорции при...

Реклама