Тае Бо е уникална фитнес система –  комбинация от бойни изкуства ( Таекуондо, бокс и карате ) и аеробика. Тае Бо – новата фитнес система
Терминът Тае Бо, се състои от две думи „Тае", което на корейски означава крак и е свързан с ритниците и работата за долната част на тялото и „Бо" –  съкратено от „box", идва от бокса и се отнася за комбинациите за горната част на тялото –  ударите.
Тае Бо е отличен начин за горене на калории, придобиване на сила, издръжливост, баланс, координация и извайване на мускулатурата на цялото тяло. Американският Колеж по Спортна Медицина (American College of Sports Medicine) препоръчва аеробни занимания от 3 до 5 пъти седмично, с продължителност от 20 до 60 мин. и интензивност от 60 до 90% от мах сърдечен ритъм. Следователно за постигане на търсеният положителен ефект заниманията по Тае Бо трябва да са поне три пъти в седмицата.

Една тренировка започва спокойно и бавно (разгряването), след което дейността става по – интензивна и изисква повече усилия, за да се завърши отново бавно и спокойно.
Тае Бо е измислен от американеца Били Бланкс. Той е известен и като актьор в много филми от 80-те години на миналия век, където има сцени включващи бойни спортове.
Били започва да се занимава с бойни изкуства на 11 години. Седемкратен световен шампион по карате той има седма степен черен колан по таекуондо и черни колани в още 5 други бойни изкуства. През 1976 Били създава концепцията за Тае Бо като комбинира движения от таекуондо и денсаеробика. През 1989 открива „Billy Blanks World Training Center” в Лос Анжелис, в който всеки желаещ може да се докосне до магията на Тае Бо. Първата известна клиентка на Били е Паула Абдул, тренирал е също така Памела Андерсън, Ребека де Морни, Гоуди Холн, Куин Латифа и много други.
Ако сте силно заинтересовани посетете сайта на Billy Blanks Enterprises:

www.billyblanks.com

 

 
С минимални усилия - максимални резултати Питате се как с минимални усилия можете да постигнете максимални...
Защо хората не отслабват Понякога човек иска да отслабне, но резултати липсват въпреки...
Меките места не са леки От Ленда Мъри, 5 пъти Мис Олимпия Главното правило, когато искаш да...

Реклама