Това е така наречената портокалова кожа, която се появява на бедрата и на дупето на жените, въпреки че и на други места може да има.
Целулитът не е свързан по никакъв начин с теглото – дори и да си много слаба, може да се сдобиеш с този проблем. Според последните изследвания, той се дължи на разкъсване на съединителната тъкан в тялото. Тя представлява нещо като решетката от кутийки на медена пита и държи на място мастните клетки. С времето връзките в нея се възпаляват и това води до видими издутини и неравномерности. И така, какво може да се направи...
Засега учените нямат единно мнение по въпроса къде завършва целулита-норма и започва целулита-патология. Няма и единна класификация. Някои лекари определят четири стадия на целулита, други шест. Според болшинството учени началният стадий на целулита е нормална физиологична особеност на женския организъм. Той не е опасен даже обратното, той служи като защита за нашата кожа(когато не е в големи количества).
Шестте стадии на целулита:

Първи стадий - малки отоци и подпухналост. Кожата все още е равна и гладка, но течността започва да се задържа в подкожната мастна целулоза. По-трудно зарастват рани и синини.
Втори стадий - отоците нарастват. Появяват се неравности, които се забелязват при напрежение на мускулите.
Трети стадий - при "свиване" на кожата се вижда "портокалова кора". Течността започва да притиска артериите. Повърхностните вени не могат да се справят с дейността си. В капилярите се задържа кръв. Появяват се уплътнения и синини, които трудно минават.
Четвърти стадий - целулитът се вижда ясно дори при отпуснати мускули. Поради недостиг на кръв кожата в тези места е студена със син оттенък. При прищипване и натискане има болка.
Пети и шести стадий - площта на целулита се увеличава, появява се и по ръцете. Може би най-правилно е мнението на учените, които твърдят, че първите три стадия трябва да се смятат за козметичен дефект, а четвъртият вече е заболяване.
Как да се справим:
Потърсете професионална помощ.
Най-добрите процедури против целулит са с вакуум.
Може да отидете на такъв масаж, но за предпочитане е да се подложите на терапия с апарат. За оптимален ефект, тя трябва да бъде последвана от лимфен дренаж, чрез който освободената мастна течност преминава в общото кръвообращение и се изхвърля по естествен път. При редовни посещение (два пъти седмично), за около месец и половина би трябвало да се изглади портокаловия вид на кожата.
Редовен масаж.
Най-добре е антицелулитната програма да започне със сух масаж. След него кожата много добре поема активните вещества. Правете кръгови движения от долу на горе, с масажор.
Факт е, че почти всички жени го имат. Сега сме длъжни да даваме всичко от себе си, за да го премахнем. А кой знае, някой ден на мода може да се окажат жените с целулит…

 
Упражнения и промени по време на бременността Упражнения по време на бременността Няма магическо лекарство, което...
Каланетика Навярно сте купили вече банския костюм, избрали сте място за почивка...
Седем мита за фитнеса Мускулите се превръщат в мазнини, когато спрете да тренирате. Грешно....

Реклама