Това е така наречената портокалова кожа, която се появява на бедрата и на дупето на жените, въпреки че и на други места може да има.
Целулитът не е свързан по никакъв начин с теглото – дори и да си много слаба, може да се сдобиеш с този проблем. Според последните изследвания, той се дължи на разкъсване на съединителната тъкан в тялото. Тя представлява нещо като решетката от кутийки на медена пита и държи на място мастните клетки. С времето връзките в нея се възпаляват и това води до видими издутини и неравномерности. И така, какво може да се направи...
Засега учените нямат единно мнение по въпроса къде завършва целулита-норма и започва целулита-патология. Няма и единна класификация. Някои лекари определят четири стадия на целулита, други шест. Според болшинството учени началният стадий на целулита е нормална физиологична особеност на женския организъм. Той не е опасен даже обратното, той служи като защита за нашата кожа(когато не е в големи количества).
Шестте стадии на целулита:

Първи стадий - малки отоци и подпухналост. Кожата все още е равна и гладка, но течността започва да се задържа в подкожната мастна целулоза. По-трудно зарастват рани и синини.
Втори стадий - отоците нарастват. Появяват се неравности, които се забелязват при напрежение на мускулите.
Трети стадий - при "свиване" на кожата се вижда "портокалова кора". Течността започва да притиска артериите. Повърхностните вени не могат да се справят с дейността си. В капилярите се задържа кръв. Появяват се уплътнения и синини, които трудно минават.
Четвърти стадий - целулитът се вижда ясно дори при отпуснати мускули. Поради недостиг на кръв кожата в тези места е студена със син оттенък. При прищипване и натискане има болка.
Пети и шести стадий - площта на целулита се увеличава, появява се и по ръцете. Може би най-правилно е мнението на учените, които твърдят, че първите три стадия трябва да се смятат за козметичен дефект, а четвъртият вече е заболяване.
Как да се справим:
Потърсете професионална помощ.
Най-добрите процедури против целулит са с вакуум.
Може да отидете на такъв масаж, но за предпочитане е да се подложите на терапия с апарат. За оптимален ефект, тя трябва да бъде последвана от лимфен дренаж, чрез който освободената мастна течност преминава в общото кръвообращение и се изхвърля по естествен път. При редовни посещение (два пъти седмично), за около месец и половина би трябвало да се изглади портокаловия вид на кожата.
Редовен масаж.
Най-добре е антицелулитната програма да започне със сух масаж. След него кожата много добре поема активните вещества. Правете кръгови движения от долу на горе, с масажор.
Факт е, че почти всички жени го имат. Сега сме длъжни да даваме всичко от себе си, за да го премахнем. А кой знае, някой ден на мода може да се окажат жените с целулит…

 
Какво е мускулната треска? Мускулна треска се нарича специфичната болка или дискомфорт, ...
Упражнения и промени по време на бременността Упражнения по време на бременността Няма магическо лекарство, което...
ФИЗИЧЕСКИ НАТОВАРВАНИЯ И ОБМЯНА НА ЛИПИДИТЕ Мазнините не са предпочитана храна при системна физическа дейност...

Реклама