Лятото обличаме късите панталонки, миниполичките и се чувстваме по-секси и по-слаби.

Да, но не винаги! Понякога изглеждаме като слончета в розови гащи и това определено ни разваля настроението и ни прави намусени и тъжни. Пробваме експресни диети, записваме се на фитнес, аеробика, практикуваме в къщи каланетика, караме колело или тичаме в парка. Всичко това определено влияе благотворно върху физиката и самочувствието ни, но в забързаното ежедневие не винаги можем да отделим достатъчно време.

Какво да правим?
Движението е важно и трябва да използваме всяка свободна минутка, за да го правим. Постоянството би дало добри резултати, дори ако нямаме време за никакви други двигателни упражнения.

Почти на всеки се налага да избира дали да чака асансьора или да се качи по стълбите. Направете избора веднъж завинаги. Качвайте се пеша. Обикновено много малко хора избират по-стръмния път, затова изкачвайки се, необезпокоявани, можете да правите упражнения за по-стегнато дупе. Прескачайте през стъпало, като стъпвате и пружинирате на пръсти. Елементарно, инфантилно, но ефективно.

Колкото повече се изкачвате пеша по-стълбите, толкова по-ясно и изразително ще усещате ефекта от това упражнение.

Единствения проблем е да си намираме повод да го правим по-често.
Ако живеем на по-висок етаж, можем да купуваме продуктите от кварталното магазинче на части, хем няма да ни тежи, хем ще имаме повод да се разходим няколко пъти. А ако работим на по-високо, можем да поработим върху взаимоотношенията с колегите. Обикновено повечето ги мързи да се разхождат за кафе, за сандвич, до аптеката. И ето това е нашия шанс да влезем в ролята на първа приятелка, на любезна колежка и на човека в офиса, които е винаги готов да услужи.

Подскачайки по стълбите няма да загубим много от работното си време, защото така ще се държим постоянно във форма, без да ни се доспива и да ни домързява. След един бърз спринт по стълбите ще бъдем по-работоспособни и в по-добри взаимоотношения и с колегите. А докато им донесем обяда те, за да ни се отблагодарят може да ни фотокопират материала или да посвършат друга част от текущата ни и не толкова приятна работа.

Така хем ще имаме по-стегнато дупе, хем ще имаме повече приятели и когато ни се наложи винаги ще имаме желаещ насреща да ни помогне, тъй като все някой ще си спомни за аналгина, за който в ключов момент сте изприпкали до аптеката.

източник www.Az-Jenata.com

 
Тренировка за горната част на тялото Тук ще вземете в предвид съветите на фитнес звездата Бет Хорн....
Как да отслабнем лесно? Съветите на Бети Уидър Бети Уедър е родена през 1935г. в Пасадена –...
Коремна атака Рецептата за успех в тренировката за корем според фитнес звездата...

Реклама