От д-р Д.Джани

Това е едно много разпространено заболяване, за което се знае малко. Целулитът е нарушение наФитнес срещу целулит водно-мазнинния обмен. Тук болния не само натрупва мазнини, а преживява възпалителни процеси. Отделно в мастната клетка се, извършват дегенеративни изменения. Но данни от изследванията, които направихме, 80 на сто от жените страдат от тази опасна за красотата на жените болест. Това не е козметичен дефект, както е прието да се говори. Само ако отчетем психологическите последствия (наистина, ако заболяването не се лекува правилно и навреме,то придобива необходимия характер), може да се каже, че целулитът е опасна патология. Във всяка възраст целулитът има редица особености, които е необходимо да се отчитат по време на лечението. Причините, които довеждат до това заболяване, са много разнообразни, но имат общи последствия. Възниква нарушение в съотношението между обема на циркулиращата в кръвоносните съдове кръв и обема на течностите в междутъканните пространства. Водният обем в организма е много интензивен и ако бъде нарушен, това може да доведе към голямо задържане на вода в организма.
Целулитът може да се появи във вояка възраст. Има случаи дори и у деца. Върху процесите на водно-солевия обмен влияят храните, които ползаме.

Солената и тлъстата храна - колбаси, сланина, пържени, картофи, а също шоколадът, хлябът, алкохолът затрудняват работата на черния дроб-главният механизъм за дезинтоксикацията на организма. При неговата нормална работа вредните вещества се неутрализират и отделят от организма. Но ако го натоварим с много от посочените храни, токсините отиват в кръвта. Част от тях се задържат в междутъканната течност, като създават основата за образуване на целулита.

Най-вероятните причини, предизвикващи възникването на целулита, са:
• Неправилно хранене
• Хормонални нарушения
• Неподвижен начин на живот
• Носене на обувки с висок ток
• Носене на тесни дрехи
Всичко това довежда до един и същ резултат: прякото или косвеното задържане на течности (отоци).

Фитнестерапия при целулит на талията
1. От право положение, странични наведи с дъмбел в ръката 2 х 45-50.
2. От легнало положение - повдигане на краката 3 х 12-25 повторения.
3. Клякане на хак-машина - три серии по 15 повторения.
4. От лег повдигане на торса - лявата ръка опира дясното коляно, дясната ръка след извиване в кръста опира лявото коляно. Краката леко сгънати, но фиксирани в определен ъгъл. Три серии по 15 повторения.
5. Теглене на скрипец към кръста от седнало положение на тренажора. Три серии по 15 повторения.
6. Пуловъри с лека щанга (или пренасяне на щангата назад зад главата). Три серии по 12-15 повторения.
7. От лег - повдигане на торса на пейка, отначало хоризонтална, а после с постепенно увеличаване на наклона. Три серии до изнемогваме.

www.fitnes-bg.com

 
Сваляне на много килограми. Хората, отслабнали с по над 45 килограма са правили пет основни неща Всичко правят активно Някои от тях ходят до 10 километра на ден, други...
Тае Бо – новата фитнес система Тае Бо е уникална фитнес система –  комбинация от бойни изкуства (...
Пируватът - убиец на мазнини Какво е това? Пируватът е сол на пируватната киселина и е продукт от...

Реклама