Тренировъчни принципи

Принцип на пирамидата:
Започвам с леки тежести и много повторения, като всяка следваща серия увеличавам тежестта и намалявам броя на повторенията. Така загрявам добре мускулите и тренировката ми е по – ефективна.

Принцип на тройните серии:
Правя три различни упражнения за трицепс, без почивка между тях. Този метод препоръчвам само за по – напреднали. Тук е особено важно, трите упражнения да натоварват мускула под различен ъгъл.

Следващото упражнение в моята програма е разгъване на скрипец с въже. Упражнението е подобно на разгъването с лост, но при изпълнението с въже, в края на движението вие завъртате китките с дланите надолу. Това завъртане допълнително “изцежда” мускула и натоварва трицепса. Дръжте лактите близо до тялото. Правя 4 намаляващи серии – започвам с тежест, която ми позволява да направя 12 повторения, след това намалявам тежестта и правя още 12, като се стремя да стигна до отказ. Това е една намаляваща серия.

Следващото упражнение са “кофички”. Правя това упражнение на машина или на успоредка. Държа ръце близо до тялото, като отпускам до край за пълно изцеждане на трицепса. Почивам не повече от 30 сек. между сериите. Първата серия е 20 /25 повторения, втората 15 /18 и третата 10 /15. ако правя червърта серия тя е от 8 / 12 повторения.

 
Бягаща пътека Най-практикувано е бягането в парка или на бягаща пътека. Ефектът от...
Упражнения за отслабване - сутрешна тренировка Нека да разгледаме фактите: Ако искаме да постигнем трайно...
Тренировка за намаляване на мазнините Има много системи и процедури за "бързо сваляне". Но ако обърнем...

Реклама