Съвършеното оформяне на женската физика. Съвършените пропорции при жени, занимаващи се професионално с фитнес и културизъм

Съвършеното оформяне на женската физика. Съвършените пропорции при жени, занимаващи се професионално с фитнес и културизъм

Рамене 
Ако сте тясна в раменете значи трябва да развивате средната глава на делтовидния мускул. Разтваряне на ръцете в страни ще свърши работа. Ако рамената ви са смъкнати или паднали напред, включете в тренировките си повече повторения разтваряне с дъмбели от наклон и придърпване на Т – образна щанга, с които се работи задната глава на делтовидния мускул.

Широк гръбен мускул
Широкия гръбен мускул или перките е най – големия гръбен мускул. Затова той трябва да се тренира тежко, за да има резултат. Най – доброто упражнение е набирането и дърпането на скрипец с широк хват.

Прасци
Ако имате нужда да развиете повече външната част на прасците, то тогава при повдигането на пръсти, пръстите на краката трябва да са обърнати навътре. И обратно – развитие на вътрешната част на прасците се постига като се изпълнява повдигането на пръсти, обърнати навън.

За постигане на най – добри резултати амплитудата на движението трябва да бъде максимална, което означава, че трябва да се вдигне до възможно най – висока точка нагоре и да се спусне до възможно най – ниската точка надолу.

Най – долната част на подбедрицата (солеусът) се тренира при повдигането на пръсти от седеж (на машина).

Бедра
Най – силно въздействие върху бедрата и ханша оказват клякането и нападите. Долната част на бедрата се обхваща при клякащи движения, когато трупът е наклонен назад, като например клякането на хакен – машина.

Бицепси
За образуване на връх на бицепсите – сгъване на ръце с дъмбели от полулег при 45 – градусов наклон и скотово сгъване при 90 – градусов (вертикален) наклон на подложката. Долната част на бицепсите се работи, ако поставим подложката под ъгъл 25 градуса (почти хоризонтално).

Трицепси
Ако имате твърде много маса в горната част на трапеца, при рамото, избягвайте френското сгъване от лег. По – добре е в този случай да правите френско вдигане с една ръка с дъмбел от седеж или стоеж. Друго упражнение за долна част на трипеца е обтягането на ръцете на скрипец зад гърба с въже. Може би най – доброто движение за тази зона е кик – бекът.

Коремна мускулатура
Повдигане на крака от тилен вис – най – доброто упражнение за долната част на коремната преса. Друго ценно упражнение е римското столче, при което трупът се отпуска под ханша.

Гърди
За да се подчертае V-образната форма на торса трябва да се развиват външните части на гръдния мускул. Това се постига с кофички на успоредка с раздалечени ръкохватки и с флайс от лег и полулег. 
Когато една жена реши да гради и да оформя тялото си, разумно е да прави мускули само на тези места, където това ще изглежда привлекателно и ще допринася за цялостния й добър външен вид. Успех!

 
Домашна тренировка за делови жени Предлагаме ви една тренировка в домашни условия, ако сте жена, която...
Седем мита за фитнеса Мускулите се превръщат в мазнини, когато спрете да тренирате. Грешно....
Отървете от мазнините на корема Съветите и предупрежденията на Mike Geary – сертифициран персонален...

Реклама