Съвършеното оформяне на женската физика. Съвършените пропорции при жени, занимаващи се професионално с фитнес и културизъм

Съвършеното оформяне на женската физика. Съвършените пропорции при жени, занимаващи се професионално с фитнес и културизъм

Рамене 
Ако сте тясна в раменете значи трябва да развивате средната глава на делтовидния мускул. Разтваряне на ръцете в страни ще свърши работа. Ако рамената ви са смъкнати или паднали напред, включете в тренировките си повече повторения разтваряне с дъмбели от наклон и придърпване на Т – образна щанга, с които се работи задната глава на делтовидния мускул.

Широк гръбен мускул
Широкия гръбен мускул или перките е най – големия гръбен мускул. Затова той трябва да се тренира тежко, за да има резултат. Най – доброто упражнение е набирането и дърпането на скрипец с широк хват.

Прасци
Ако имате нужда да развиете повече външната част на прасците, то тогава при повдигането на пръсти, пръстите на краката трябва да са обърнати навътре. И обратно – развитие на вътрешната част на прасците се постига като се изпълнява повдигането на пръсти, обърнати навън.

За постигане на най – добри резултати амплитудата на движението трябва да бъде максимална, което означава, че трябва да се вдигне до възможно най – висока точка нагоре и да се спусне до възможно най – ниската точка надолу.

Най – долната част на подбедрицата (солеусът) се тренира при повдигането на пръсти от седеж (на машина).

Бедра
Най – силно въздействие върху бедрата и ханша оказват клякането и нападите. Долната част на бедрата се обхваща при клякащи движения, когато трупът е наклонен назад, като например клякането на хакен – машина.

Бицепси
За образуване на връх на бицепсите – сгъване на ръце с дъмбели от полулег при 45 – градусов наклон и скотово сгъване при 90 – градусов (вертикален) наклон на подложката. Долната част на бицепсите се работи, ако поставим подложката под ъгъл 25 градуса (почти хоризонтално).

Трицепси
Ако имате твърде много маса в горната част на трапеца, при рамото, избягвайте френското сгъване от лег. По – добре е в този случай да правите френско вдигане с една ръка с дъмбел от седеж или стоеж. Друго упражнение за долна част на трипеца е обтягането на ръцете на скрипец зад гърба с въже. Може би най – доброто движение за тази зона е кик – бекът.

Коремна мускулатура
Повдигане на крака от тилен вис – най – доброто упражнение за долната част на коремната преса. Друго ценно упражнение е римското столче, при което трупът се отпуска под ханша.

Гърди
За да се подчертае V-образната форма на торса трябва да се развиват външните части на гръдния мускул. Това се постига с кофички на успоредка с раздалечени ръкохватки и с флайс от лег и полулег. 
Когато една жена реши да гради и да оформя тялото си, разумно е да прави мускули само на тези места, където това ще изглежда привлекателно и ще допринася за цялостния й добър външен вид. Успех!

 
Три принципа при отслабване Всяка жена иска още от първият ден на диетата и упражненията да види...
Фитнес програма за отслабване Всяка жена, млада или стара иска да привлича погледите на околните,...
Фитнес програма за тичане Ако можете да тичате за около 30 минути равномерно – при средна скорост...

Реклама