Фитнес за жени

Загряване
Преди на натоварите тялото си с големи тежести,трябва да сте подготвени за това умствено и физически. Правилното загряване създава предпоставките,за да можете уверено да провеждате комплексните тренировки за натрупване на мускулатура.За съжаление ежедневно в залите може да се наблюдава как бодибилдъри започват тренировката си с големи тежести без да са загряли достатъчно.Така се дава пълна възможност за травми на мускулите ,ставите, сухожилията и пр. .

Стречинг
Задължително трябва да планирате упражнения за стречинг(разтягане) в програмата си ако сте заинтересовани от постигането на оптимални резултати в оформянето на вашето тяло.Липсват ли такива упражнения програмата ви е просто непълна. Изключвайки го от тренировката си много бодибилдъри в течение на времето развиват съкратена мускулатура(контрахиране).Втвърдените, съкратени мускули са не само неприятни, но и пречат на постиженията.Еластичния мускул може да контрахира по-силно и следователно се развива по-добре.

Кардио
Aеробната тренировка или т.нар. кардио тренировка е от особено значение за успешния здравословен бодибилдинг.За съжаление кардио тренировките като кросове,колоездене,плуване и т.н. са занемарени от много бодибилдъри.Основната причина за това поведение сигурно се крие в страха,че от аеробните тренировки ще загубят част от постигнатата с много усилия мускулна маса.Това е погрешно схващане.Даже напротив - една добре планирана в програмата кардио тренировка е идеално допълнение към вдигането на тежести-от една страна за издръжливост на сърдечно съдовата система,а от друга страна-за оптимално развитие на тялото.Разбира се ,никой бодибилдър не бива да тренира като маратонски бегач.

 
Привлекателна за силния пол Според американски проучвания за повече от 70% от мъжете имат три...
С минимални усилия - максимални резултати Питате се как с минимални усилия можете да постигнете максимални...
Фитнес правила при гърдите Най – важното е да намерите това, което работи добре при вас. Грешно е...

Реклама