Рецептата за успех в тренировката за корем според фитнес звездата Ейми Фадли е Коремна атака коремни преси от много ъгли и тренировката на мускулите от центъра на тялото. Тренировката, която тя ви предлага трябва да продължи  от 60 до 90 мин., но е достатъчно да е  интензивна така удря корема от всички ъгли, а мускулите от центъра на тялото се натоварват максимално. Ако ситуацията с мазнините е лоша, към нея може да добавите и 30 – 40мин. кардио 3 – 4 пъти в седмицата.

( Ейми го прави по един час два пъти дневно 6 пъти в седмицата)

Дъска

Движението е за мускулите от центъра на тялото и е по – трудно, отколкото изглежда. Заемете положение с лице към пода, тялото се подпира само на пръстите на стъпалата и предмишниците. Съберете и хванете дланите си така, че предмишниците да образуват V – образна форма. Оттук, като държите таза в една линия с горната част на гърба, стегнете коремните мускули. Задържайте така на интервали от 30 до 60 сек., като направите 2 – 3 серии.

V преси

Седнете на пода така, че повдигнатите крака и горната част на тялото да са под 45 градуса. Изнесете ръцете пред вас, като се стараете да докоснете стъпалата, след което изнесете дясната ръка перпендикулярно от страни, върнете я и повторете с лявата, като редувате постоянно така. Упражнението е идеално за мускулите от центъра на тялото, тъй като принуждава по – малките спомагателни мускули вътре в него към контракция, за да задържат тази позиция. Направете 1 – 2 серии по 10 повторения на страна.

Колело

Легнете по гръб с ръце зад главата и изнесете левият лакът към сгънатото дясно коляно. Левият крак остава разгънат и на 10 – ина см. от пода. Задръжте контракцията за секунда и обърнете движението към другата страна. Направете 2 серии с по 25 повторения на страна.

Вътрешен кросовър

От положението като за лицева опора с разгънати докрай ръце изнесете дясното коляно към гърдите, запазвайки нивото на таза. От тук разгънете десният крак под тялото, така че стъпалото му да мине пред левия. Върнете се в изходно положение и   повторете и с другия крак – общо по 1 – 2 серии по 10 – 15 повторения за всеки крак.

Повдигане на таза

Легнете по гръб с крака, вдигнати над таза, така, че тялото да образува буквата L. Коленете са разгънати, стъпалата стегнати. Ако имате проблем с долната част на гърба, поставете длани под нея, за да я повдигнете леко. Стегнете долната част на корема и вдигнете таза на 2,5 – 5 см. от пода – все едно някой е вързал глезените ви и ги тегли право към тавана. Изпълнете упражнението така, че да работят мускулите от долната част на корема и направете 2 серии по 50 повторения. Може да добавите и тежест – 10кг. дъмбел между стъпалата.

Вдигане на косите коремни мускули

От изходно положение подпрени само на дясната ръка и дясното стъпало, левия крак е върху десния, а тялото е в права линия. Спуснете надолу дясната страна почти до пода и оттук стегнете лявата част на косите коремни мускули, вдигайки таза обратно нагоре, докато тялото застане в права линия отново. Направете 1 – 2 серии с по 20 повторения за всяка страна. 

 
Защо трябва да тичате Бягането е свързвано с доста полза за здравето. Ето ви шест причини,...
Тренировка за горната част на тялото Тук ще вземете в предвид съветите на фитнес звездата Бет Хорн....
В борбата с целулита Ако можехте да  вземете проба от най - лошия целулит на планетата и...

Реклама