Диета Master Cleanse

Диетата Master Cleanse е широко известна в САЩ и Канада. Тя е доста ползвана от холивудските звезди. Като цяло тя се състои от прясно изстискан лимонов сок, лют червен пипер, кленов сироп и вода. Master Cleanse е прочистваща диета, действа бързо и се отслабва значително.
С тази диета можете да отслабнете между 5 и 10 килограма за десет дни.
Известна е още като диетата с кленов сироп и можете да я прилагате три – четири пъти годишно. Цикълът й е 10 дена и не повече. Ако искате да я повторите трябва да има пауза от месец между двата цикъла.

През първите три – четири дни е възможно да получите замаяност и вялост, това е от активното изчистване на организма от токсините и вредните вещества. Диетата е вид филтър за тях.

Важно!!! Тази диета е доста крайна и агресивна за организма – поставя го в шоково състояние, затова се прилага само от здрави, консултирани с лекар хора.

През цялата диета не трябва и не е позволено да се консумира нищо друго освен долу посоченото:
Основните хранения се заменят с точно приготвена напитка от кленов сироп, лимонов сок и вода. За да се приготви тази напитка ви трябват:
* 2 супени лъжици оригинален канадски кленов сироп (важно е да е с канадски произход);
* 2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок;
* 1 щипка (1/4 лъжица) джинджифил на прах или лют червен пипер за подобряване на метаболизма и циркулацията;;
* 300 мл. топла или студена вода по избор.

Всички съставки се разбиват до получаване на еднородна смес.

За постигане на желаните резултати трябва да консумирате от 6 до 12 чаши (между 2 и 4 литра) дневно от тази напитка. Когато почувствате глад или замаяност е добре да пийвате по една чаша. С тази напитка снабдявате организма с необходимите витамини и минерали. А липсата на протеини в диетата ще подобри и засили изхвърлянето на токсините от тялото.

Захранване

Всяко захранване поради каквато и да е причина трябва да става постепенно и плавно. Започва се с малки количества "не тежка" храна.

Йо – йо ефект

За да го няма този ефект трябва да замените едно или две хранения на ден с напитката от кленов сироп. Сами ще си прецените колко точно хранения ще замените, всичко е строго индивидуално. Как? Така вие ще продължите изчистващият ефект на диетата. Освен здравословен ефект за тялото вие и отслабвате. Ако сте решили да продължите с нея като заменяте хранения действайте така до един месец.
След това идва третия етап на прочистване – еднодневна програма. Или един ден от седмицата сте на напитката от кленов сироп за месец.

 
Хранене при кърмене Промени по време на кърмене, които определят специфичните хранителни...
Диуретични храни Диуретиците са прочистващи храни, които премахват излишните течности...
Гроздето в диетата. За 6 дни ще се спасите от 4 килограма Гроздето вече е реабилитирано. Дълго време се смяташе, че от него се...

Реклама