Правилното хранене – ключ към стройната фигура

Здравословният хранителен режим ви дава енергия, поддържа настроението и теглото ви. Здравословното хранене може да помогне за намаляването на ПМС, стимулира плодовитостта, помага в борбата със стреса и облекчава симптомите на менопаузата. Каквато и да е възрастта на жената една здравословна диета винаги ще помогне тя да изглежда и чувства добре и да се радва на живота.

Доброто хранене започва с основите:

Добра оформена диета, състояща се от пълнозърнести храни, пресни плодове и зеленчуци, здравословни мазнини и постни източници на протеин. Тези видове храни предоставят на жените много енергия и средства за контрол на телесното тегло през целия живот.

Най – добрите съвети за диета и хранене за жени:

* Съсредоточете се върху цялото – храните на растителна основа. Напълнете по – голямата част от чинията си с плодове и зелено листни зеленчуци. Също така включете разнообразие от пълнозърнести храни, боб и бобови растения, за да си набавите необходимите фибри за деня. Опитайте се да намерите минимално преработени храни, когато това е възможно и да ги направите част от вашата диета.

* Костите на калция. Жените са изложени на по – голям риск, отколкото мъжете от развитие на остеопороза, така че е важно да получават достатъчно калций, за да се поддържа здравето на костите. Въпреки че млечните продукти са с високо съдържание на калций, животински мазнини и протеините могат да ускорят загубата на костна маса. Затова яжте и растителни източници на калций като фасул, броколи, зеле, брюкселско зеле.

* Да не се ядат прекалено много протеини. Протеинът е основна част от всяка здравословна диета, но яденето на твърде много животински протеини е особено опасно за жените. Яденето на много протеини причинява загуба на калций. С течение на времето това може да доведе до намаляване на плътността на костите и остеопороза.

* Уверете се, че можете да получите достатъчно желязо. Много жени не получават достатъчно желязо в диетата си. На всичкото отгоре, жените губят много от този важен минерал по време на месечният им цикъл. Увеличете приема като ядете богати на желязо храни като: крехко червено месо, домашни птици, леща, спанак, бадеми и обогатени с желязо зърнени култури.

* Обърнете гръб на алкохола и кофеина. Жените, които пият повече от две чаши алкохолни напитки на ден са изложени на по – висок риск от остеопороза. Консумацията на кофеин пречи на хормоналните нива и също така увеличава загубата на калций. Опитайте се да ограничите консумацията на алкохол до една чаша на ден и на кофеин също.

 
Полутечна диета 1-и ден - 1,5 л мляко 2-и ден - 2 бурканчета кисело мляко. 3-и ден - 6 твърдо...
Диетата на Анджелина Джоли Тази диета е по скоро за поддържане на фигурата, отколкото за сваляне...
Вредните мазнини Транс изомерите на висшите мастни киселини са мазнини, които се...

Реклама