Навици, които ви правят дебели

Консумирането на мазнини, ще ви направи дебели. Грешка. Консумираното на мазнини няма да ви направи дебели, повече отколкото яденето на пари ще ви направи богати.

Храни, които са обозначени както „нискокалорични” или „без мазнини” всъщност имат толкова калории колкото пълномаслените им версии заради добавената захар, химикали и подсладители.

Ето и кои навици ще ви направят дебели:

Навик 1: Яденето на „нискокалорични” храни
Звучи налудничаво, но е така. Тези храни ви спестяват само няколко калории и то по такъв начин, че тези калории са заменени с други по – вреди, изкуствени – подсладители, които ви засилват апетита.

Навик 2: Не търсете съвети за хранене
Добрата новина тук е, че ако вече чете това вие имате изградени навици на хранене, които могат да ви трупнат някое друго кило. Когато канадски учени са изпратили диета и упражнения за спазване на повече от 1000 души, те са установили, че реципиентите са започнали да се хранят по – умно и да имат по активно – физическо ежедневие. Не е изненадващо обаче за тези, които са имали вече затвърдени хранителни навици – те не са им изневерили въобще.

Навик 3: Спането твърде малко или твърде много
Според Уейк Форест хората, които са на диета и спят по пет часа или по-малко, отпускат 2 ½ пъти повече корема мазнини, от тези, които спят по осем часа.

Навик 4: Яденето на безплатни храни от ресторант
Бисквити, сухари, бонбони, чипс са най – предлаганите безплатни (за почерпка) храни в ресторантите и хотелите. Това са си 150 калории допълнително за деня.

Навик 5: Пиенето на сода, дори и диетична да е!
Проучване от 2005 г. Установява, че пиенето на една до две газирани напитки на ден увеличава шансовете ви за наднормено тегло или затлъстяване с близо 33%. И диетичната сода не е по – добър избор, защото има доста изкуствени подсладители в нея, от които изпитвате вълчи глад.

Навик 6: Пропускане на хранения
Проблемът в пропускането на хранения е, че това всъщност увеличава шанса за напълняване, особено когато става въпрос за закуска. Едно проучване на Американския вестник по епидемиология установило, че хората, които не закусват има 4,5 пъти по – голяма вероятност да напълнеят от останалите. Защо? Пропускането на хранения забавя вашия метаболизъм и увеличава глада ви. Това поставя тялото си в режим на съхранение на мазнините и увеличава шансовете за преяждане при следващото хранене.

Навик 7: Яденето твърде бързо
20 минути трябват на стомаха, за да кажете на вашия мозък, че той е пълен. Едно проучване в списанието на Американската диетична асоциация установило, че бавно хранещите се поемат с 66 калории по – малко на хранене, в сравнение с бързо хранещите се.

Навик 8: Избор на бял хляб
Едно проучване от американския вестник по клинично хранене показва, че при хора с наднормено тегло са включили пълнозърнести храни в начина им на храненe и те са загубили повече мастна тъкан в течение на 12 седмици.

Навик 9: Яденето твърде късно
Едно ново проучване в сп. „Затлъстяването” показва, че при хранителните навици на 52 души в продължение на седем дни ядящи след 8 часа вечерта имат проблеми с теглото.

 
Лимонена диета Първи ден Пие се сутрин на гладно сок от един лимон с чаша вода; Втори...
Диета с грейпфрути С помощта на тази диета според специалистите можете да отслабнете 3-4 ...
Грейпфрутовата диета Обръщайки гръб на приказката, че "красотата изисква жертви”, ние...

Реклама