Отслабнете без да броите калориите или упражненията

Само яденето на стимулиращи метаболизма храни, като сложни въглехидрати (плодове и зеленчуци), протеини (бяло месо, риба, сурови ядки) и здравословни мазнини като Омега-3, могат да ви помогнат да отслабнете без да се налага да броите калориите в тях и да имате точни минути във фитнес залата.

Може да не се притеснявате за броенето на калории или качването на тегло, когато ядете тези храни, защото ...

* Сложните въглехидрати (особено тези с високо съдържание на фибри – суровите плодове, зеленчуци и ядки) заедно с постните протеини са "високо термогенни храни". Това означава, че всеки път, когато ядете сложни въглехидрати и постни протеини, тялото ви трябва да гори много мазнини, за да се усвоят въглехидратите и протеините.

* В проучване, проведено от д-р на Орниш в Калифорнийския университет е установено, че група "А" от хора, която яде повече плодове и зеленчуци са загубили средно 9 килограма, без да се намаляват приеманите калории или да се променя режима на тренировки.

* Сложните въглехидрати, постните протеини и водата ви засищат бързо и пречат от преяждане и наддаване на килограми.

* Ще бъдете сити за по – дълго време и няма да изпитвате съблазън към "забранените" храни.

* Тъй като сложните въглехидратни храни имат ниска плътност, може да ядете в неограничени количества, колкото ви е сладко, без да наддавате на тегло – например... ще трябва да изядете 7 големи ябълки, за да поемете толкова калории, колкото има в едно стандартно шоколадово десертче, а всички знаем, че е невъзможно тези ябълки да бъдат изядени наведнъж.

Най-добрият начин наистина да отслабнете, без да броите калориите или упражненията е да ...

* Следвайте тези правила за бърза загуба на тегло и да ...
* Избягвайте всички останали храни.

 

Реклама