Високо протеинови вегетариански храни

Богати на протеини вегетариански храни не са такава рядкост, като тяхната репутация.

Да вярно е, че растителните храни нямат толкова много протеини, колкото месните продукти, но не падат и по – долу от тях.

Тофу
Много хора приспадат тофуто към екзотичната храна, но соята развенча тази гледан точна. Може да се каже, че тофуто е сестра на соята. То се приготвя много лесно и в 100 гр. има 7 гр. протеин.

Гръцкокисело мляко
Въпреки, че повечето кисели млека са бъкани с протеини, максималното съдържание протеин е 10 гр. за 300 гр. кисело мляко. Гръцкото мляко е по – богато с около един и половина пъти повече на протеин – между 15 грама и 20 грама за 300 гр. кисело мляко.

Бобови растения
Бобовите растения са чудесен заместител на месото и тестените изделия. Ако нямате време да ги готвите купете си консерви. В една чаша бобови растения, включително зеленият фасул има около 15 грама протеин.

Яйца
Яйцата са източник на класически вегетариански протеини. Можете да ги изпържите, сварите, да ги направите на омлет и във всеки случай ще получите от едно яйце 6 грама протеин. Опитайте с две или три яйца за един бърз обяд или вечеря, не е задължително да са само за закуска!

Извара
Изварата е белтък и е огромен източник на протеини. В една чаша извара има 30 грама протеин. Добавяте малко пресни плодове към нея и се зареждате със страхотна енергия за целият ден.

Киноа
Киноа е зърнена култура, известна още от древността и има изключително здравословни качества. Тя е богат източник на протеин, който съдържа незаменими аминокиселини. Приготвя се бързо и лесно. В една чаша варена киноа има около 8 грама протеин.

Леща
Лещата (като и бобът) е бобово растения. За разлика от фасула те са склонни да се разпадат при готвене при продължителен период. В една чаша варена има близо 18 грама протеин.

Сирене „Рикота”
Сирене „Рикота” звездата на всяка лазаня, маникота и други традиционни италиански ястия. Чудесен източник на протеин с цели 28 грама на една чаша.

Опитайте се да го използвате като алтернатива на крема сиренето.

Ядки
Фъстъчено масло, бадемово масло и други ядки от всякакъв вид са вкусни източници на протеин. Две супени лъжици орехово масло имат 8 грама протеин.

Мляко
Без значение какъв вид искате соево или традиционното няма съмнение, че млякото е един от най – гъвкавите и богати на протеини вегетариански храни. Чаша обезмаслено мляко има около 8,5 грама белтъчини, а чаша соево мляко около 7 грама.

 
Диетата на Шер Диетата се спазва 3 седмици. Задължително се пият мултивитамини....
Колко можем да отслабнем за седмица или месец Трябва да има разумни очаквания, които са между 4 и 6 килограма за 4 до 6...
За ползата и вредата от прясноизцедените сокове Много хора смятат, че прясноизцедените сокове (т.нар. фрешове) са...

Реклама