Седемнадесет дневна диета

Седемнадесет дневната въглехидратна диета е дело на д – р Майк Морено. Тя е подходяща както за сваляне на килограми, така и за поддържане на едно здравословно тегло.
Въпреки, че името на диета може да накара хората да си мислят, че ще загубят всичките си нежелани килограми за 17 дни, в действителност тази диета се състои от серии по 17 дневни цикли. Всеки цикъл променя храната, която трябва да се яде.
Д – р Морено казва, че с неговата диета се свалят от 5 до 7 килограма през първите 17 дни.

Тази диета е с ниско съдържание на въглехидрати и е известна още като 17 – дневни цикли на въглехидратно колоездене.

Тя изисква коригиране на консумацията на въглехидрати, въз основа на цикъла от нея.
Някои цикли сериозно ограничават въглехидратите, а други са силно зареждащи с въглехидратни храни. Тук калориите се определят въз основа на приетите въглехидрати.

Д-р Морено предполага, че промяната в количеството на въглехидратите ще обърка метаболизма и това ще допринесе за свалянето на килограми.

Ползи
Счита се за здравословен подход, който насърчава храненето с естествени храни.
Различните 17-дневни цикли дават възможност за промяна на храни, които разнообразяват менюто и не водят до скука.
Планът е прост и лесен за разбиране.
Предлага идеи за хранителни планове и включва ниско съдържащи въглехидратни рецепти за улеснение.

Недостатъци
Калоричният прием може да е твърде нисък за хората, които са активни.
Този план не е подходящ за диабетици.
Тази диета не може да бъде подходяща за хора, чувствителни към хранителни нарушения.

Четири цикъла
Диетата се състои от четири седемнадесет дневни цикли. Единственото нещо, което обединява всичките е, че не трябва да се консумира захар и преработени храни.
Четирите цикъла са:

Ускоряване
Първата фаза на диетата е ускоряване. При нея рязко се намалява въглехидратният прием и много прилича на индукционната фаза на Аткинс. Този подход води до бърза загуба на тегло и подпомага изгарянето на мазнините.

Активиране
Фазата на Активиране въвежда въглехидратното колоездене. Целта е да се възстанови забавеният метаболизъм, който да продължи да насърчава загуба на тегло.

Постигане
Фазата Постигане добавя повече въглехидрати към менюто. Тази фаза има за цел да научи как се създава здравословни хранителни навици за цял живот.

Пристигане
Пристигане е последната фаза на седемнадесет дневният план. Тя е предназначена да помогне на хората да поддържат загубеното си тегло. Тази фаза насърчава здравословното хранене през цялата седмица и позволява "фриволния" в почивните дни.

 
Изгаряща диета Съществуват толкова много диети, че вие най-вероятно се чувствате...
Мазнините Мазнини се наричат естерите на глицерола с висши мастни киселини....
Плодово - зеленчукова диета за прочистване на организма Предложената плодово-зеленчукова диета ще изчисти организма ви от...

Реклама