Опасностите на диетите

Опасностите на диетите като прищявка трябва да бъдат достатъчни, за да накарат някой да се откаже от тези методи на отслабване. Едно нещо е да искаш да се храниш по – рационално, за да отслабнеш и съвсем друго да ползваш някаква диета като прищявка. Тези диети обещават, че комбинирането на правилните храни или елиминирането на точните такива с взимането на правилните хапчета можете да се трансформирате в слаба и красива жена. Единственият проблем е, че тези диети не действат така.
Изключително често те създават здравословни проблеми и не само това, ами и теглото ви се покачва вместо да намалява. Трябва да знаете рисковете от спазването на такива диети.

Какво всъщност представляват тези опасни диети?
Това са диети, които са направени да отслабнете бързо за кратко време, чрез силно ограничаване на храната. Състоят се в това да не се яде почти нищо. Те изискват драстични промени в начина, по който се храните, свеждане на калориите до допустимият минимум или избягване на цели групи храни. А пък други такива лоши диети се основават на " храни митове", които нямат логика с науката.

Опасности
Хранителен дефицит
Самата диета е много изтощителна за организма. След като се лишите от правилното хранене, тялото ви започва да страда. Естествените витамини, минерали и хранителни вещества, които можете да получите чрез нормално, балансирано хранене са важни за начина, по който тялото ви функции, а така то не ги получава. Вашите запаси се изчерпват и кожата, косата и ноктите ще покажат първите признаци на недохранване. А ако спазвате такива диети дълго време косата ви ще започне да пада, ноктите чупливи и меки, а кожата суха и лющеща се.
Този хранителен дефицит е пряк резултат от липсата на хранителни вещества.

Метаболитни Проблеми
В допълнение към хранителният дефицит ще се появи и бъркотия с вашия метаболизъм. Когато се храните с твърде малко храна ви се забавя обмяната на веществата. В резултат на това тялото ви ще задържа калории, за да се хранят клетките.
А когато приключите с диетата и започнете да се храните с всичко, тялото ви няма да работи ефективно и ви започнете да качвате килограми (за да се предпази от следващото гладуване и за има запаси). Това са точно йо – йо диетите. Започват такава диета и отслабват. После се връщат към редовният си хранителен режим и си връщат загубените килограми много бързо, поради забавеният си метаболизъм от диетата, и става все по – трудно да се отслабне.

Мускулна загуба
Повечето диети твърдят, че са за отслабване, а не за трениране. Това комбинирано с факта, че гладувате, означава че не губите само мазнини. Мускулите тежат повече от мазнините и затова е също толкова лесно да ги загубите, като мазнините. Загубата на мускулна тъкан, може да ви помогне при губенето на общото тегло, но мускулите помагат при топенето на мазнините когато сте в почивка от диетата.
Ако загубите мускулна маса поради диета си, ще имате много неприятности в по нататъшното сваляне на килограми.

Кофеин и стимуланти
Когато става въпрос за диетични хапчета опасностите са още по – големи. Много се използва кофеинът и други вредни химикали, за да подтиснат апетита и увеличат сърдечната честота. Това не е добре за сърцето и с дълги вземания на такива стимуланти можете да си докарате и сърдечна недостатъчност.

 
Десет правила за отслабване Всяка сутрин се оглеждате в огледалото и виждате, че формите ви...
Диетата за месеци наред Диетата не е подходяща за хора, страдащи от тежки заболявания, за...
Диетата на Лив Тейлър Хранителният режим на Лив Тейлър се състои в 14 дневен цикъл и...

Реклама