С тази диета можете да отслабнете с 8 до 10 килограма за десет дни.
Диетата е тежка и задължително да се консултирате с лекар преди да я започнете.

Какво е елда?
Елдата е зърнена култура, която се смята, че е произлязла през осми век от териториите на днешна Румъния. Тя е много полезна, защото зърната й съдържат много полезни микроелементи, витамини и аминокиселини, като лесно усвоими белтъчини и аминокиселините аргинин и лизин, освен това само 30 % въглехидрати и 3 % мазнини, ябълкова, лимонова и оксалова киселина, витамините: В, В1, В2, РР (рутин), Р, Е, както и минералите желязо, калций, магнезий, калий, фосфор, мед, цинк, бор, йод, никел, кобалт.

Диетолозите я препоръчват на диабетици и хора с наднормено тегло, тъй като има малко въглехидрати и мазнини. Освен това тя нормализира холестерола, помага при сърдечно – съдови заболявания, ревматизъм, артрит, атеросклероза, хипертония, при хипофункция на щитовидната жлеза, добро зрение и повишава защитните сили на имунната система.

Диетата е следната:
Десет дни трябва да ядете само специално приготвена елда.

В една купа сипвате елда около 200гр. – 250гр. и я заливате с вряща вода. Така я оставяте да престои една нощ. След това по желание можете да си я мешате с кисело – нискомаслено мляко или прясно, но не повече от 1л. на ден. По желание може да рендосате и една ябълка или ананас към еладата и млякото.

Този режим е за десет дни, а след това правите задължителна почивка от един месец.

 
Скандинавската диета Неотдавна прочетох, че скандинавската диета работи по-добре от ...
Хранително добавки за отслабване. ENERGY ENERGY е хапче за засилване на метаболизма, което по естествен начин ...
Монодиета Дните може да се разместват, но правилото е да се редуват ден на...

Реклама