Дали е възможно отслабването без диети? Определено вълнуващ въпрос, особено в дните към Коледа, когато кулинарните изкушения дебнат на всяка крачка. Експерти предлагат спазването на следните няколко простички правила:

"Много добър въпрос, веднага се подсещам за меденките. Да не говорим за марципана, курабийките. Коледните сладки наистина са нещо изключително за мен!"

Направо да започнеш да се облизваш...Но пък точно сладкишите по правило имат особено много калории. Което при повечето хора води дотам, че започват Новата година с диета. Само че - фината линия е възможна и без диета, казва Петер Канцлер, главен редактор на германското фармацевтично списание. Единственото изискване е:

да се надхитри тялото

"Това всъщност не е толкова лесно. От еволюцията, от човешката история тялото се е научило да трупа колкото може повече енергия, за да не страда в гладните времена. Но днес, в наше време, има свръхпредлагане на храни и така с тялото трябва да се блъфира. Както съветват експертите - три хранения на ден са напълно достатъчни. Колкото по-често се яде, толкова по-голяма е опасността да се хапне повече, макар вече да си сит."

Т.е. три хранения стигат. Освен това се препоръчва повече скромност на трапезата: "Когато имаш много блюда пред себе си, често препълваш чинията и резултатът е, че ядеш много повече, отколкото е нужно, за да се заситиш."

При това положение - премахнете пълните купи и други съдове от масата, те само изкушават към прекомерно тъпкане. Остава въпросът :

кои храни да се подберат

за да се отслабне без диети, а и да се запази формата и след това: "Най-добри са по-богатите на баластни вещества храни - към тях се числят най-вече салатите, плодовете и особено - пълнозърнестите продукти." / dw-world.de

Което изобщо не звучи сложно за изпълнение. И още един съвет - избягвайте алкохолните и сладките напитки, като например коктейлите, къй като те не засищат, а възбуждат апетита и имат голямо количество калории.

 
ГАЛ ELANCYL CELLU/REVERSE СЕРУМ Серум за отслабване,който реактивира естественото елиминиране на...
Калориите в ябълките Една средно голяма ябълка съдържа 80 калории. Ябълките са страхотна...
Вегетарианска диета 2 Тази диета не бива да се прилага повече от една седмица. Внимателно...

Реклама