След диетата Аткинс ви представяме основните постулати на диетата Саут бийч.

Задължително вода!

Това правило вече се превърна сякаш в стара поговорка. Пийте поне 8 чаши вода на ден. Всички ние знаем, че водата пречиства организма, отмивайки токсините и рехидратирайки кожата ни.

Ако нямате навик да пиете често вода, снабдете се с цяла бутилка на бюрото си. И гледайте да я изпиете до края на деня!

Кафе за един

Хубавото на диетата Саут бийч е, че в нея не присъстват много слаби места. Става дума за кофеина. Диетата позволява да изпивате по една чаша кафе на ден. Има и една препоръка - изпийте я след 16 часа.

Приемайте витамини

Тъй като в началото на диетата трябва да се откажете от редица храни, е най-добре да се снабдите с опаковка витамини. Като допълнение към промените в хранителния ви план, приемайте мултивитамини, ленено масло. Така ще се снабдите с Омега-3 през първата фаза от диетата.

Открийте "добрите" мазнини

Преди да се започнете да отхвърляте всички храни, съдържащи мазнини, съобразете с едно нещо. Ключът към запазването на приема на мазнини, които спомагат работата на организма, е да замените „лошите" мазнини с „добрите". Сред добрите мазнини, които понижават холестерола, са продукти като орехите, бадемите, авокадото, зехтина, сьомгата, царевицата и соята.

Консумайте повече храни, богати на фибри

Създателят на диетата Саут бийч - др. Артур Агатстън, препоръчва прибавянето на фибри в дневното меню с оглед намаляване на теглото. Фибрите повишават възможността за отслабване като симулират повече приета храна. Сред тях са тестените изделия и кафевия ориз - тях можете да ги ядете съвсем спокойно между храненията.

Яжте "добри" въглехидрати

Диетата "Саут бийч" акцентира в повишаване употребата на т.нар. добри въглехидрати за сметка на лошите. Първите не само захранват организма, но и му помагат да се освободи от излишните килограми. Така че правете своето меню за деня, като включите бобови храни, ядки, семена, зеленчуци, пълнозърнести хлябове и плодове.

Същевременно лошите въглехидрати пък можете да откриете при сладките и мазни храни като донътите, хамбургерите в закусвалните за бързо хранене и т.н. Те, от една страна, стопират топенето на излишни килограми, а, от друга, - след минути отново чувствате глад.

Притеглете към себе си чинията с протеини

Всички ние знаем, че протеините са неизменна част от здравословния хранителен план. Да, но типът протеини също има значение. Храни като хамбургерите съдържат изобилие от протеини, само че това са слаби протеини, от които е по-добре да се откажете.

За да снабдите тялото си с протеини, препоръчваме ви консумацията на риба и всякакви морски продукти, пилешко месо, зеленчуци, богати на фибри, като аспарагус, зелен боб, грах и спанак.

Какво още е нужно да знаете? Протеините въздействат на апитета като спирачка!

Привикнете към леките и честички закуски

Най-важното е те да са правилно подбрани. Има периоди от деня, като например ранния следобед, в които гладът ни се засилва. Именно тогава първата ни мисъл е да го залъжем с лакомство.

Вместо да натоварите организма си със захар, ви предлагаме да изберете друга залагалка - ядки или плодове. Дръжте някое от тях под ръка винаги!

Не забравяйте основните моменти на отслабването: упражнения, упражнения, упражнения...

Ако добавите към здравословния си хранителен режим и малко движения, стимулиращи сърдечната дейност, няма да сгрешите. Не е нужно да пристъпвате към фитнес залата два или три пъти седмично, можете да постигнете успех и с най-обичайни занимания. Такива са тичането и ходенето в парка (последното може и докато обикаляте из магазините на града), а също и плуването.

Преоценете своите цели

След месец на диетата "Саут бийч" със сигурност ще сте свалили килограмите, които искате. За толкова време вашите хранителни навици са се променили, а може да се каже - че и занапред ще съумеете да запазите известна дистанция от стария си начин на хранене.

Съветваме ви да продължите да следвате основните постулани на диетата - например, закуските и физическите упражнения. / actualno.com

 
3 дневна диета - 5 до 7кг. Три дневна френска диета. Гарантира смъкването на от 5 до 7 кг. за три...
Отслабването няма нищо общо с диетите и упражненията? Специалистите са установили също, че упражненията не намаляват...
Как да отслабнете бързо? Първи ден 2 литра зелен чай с 2 супени лъжици мед. Втори ден 1 килограм...

Реклама