Ако внимавате за качеството на храната си и искате да свалите някой друг килограм за през лятото, твърде вероятно е да изберете салата. Следващият път, обаче, ще се замислите преди да направите този избор. В готовите салати, които се продават в магазина, се съдържат повече мазнини, отколкото в един Биг Мак хамбургер, пише ИДИВИДИ.

Салатите, които са били проучвани в САЩ, съдържали количеството мазнини, нужно за деня. Един Биг Мак и средна порция пържени картофи, които по презумпция се смятат за вредни храни, съдържат 30% по-малко мазнини, в сравнение със салатите.

Най-калоричната съставка на салатите обикновено е майонезата, като към нея могат да се присъединят и различните сосове, които всъщност са най-вредната част от салатата.

Освен всичко друго, купувачите трудно могат да открият информация за това в коя салата има повече мазнини, тъй като на етикетите принципно има данни за калориите, а не за мазнините.

Ето защо потребителите трябва винаги да търсят продукти, на които пише ясно какво е съдържанието на мазнини, захар, сол и други. / actualno.com

 
Фибрите Какво представляват фибрите?  Фибрите (влакната, влакнините,...
20 дневна диета С тази диета се свалят между 6 кг. и 12 кг. за целият период. В следващите...
Как да се заредите с повече енергия 1. Започнете да се смеете Смехът е щастие, той премахва стреса и...

Реклама