Жените ядат по-малко в компанията на мъже. Диети за жениСпециалисти от университета "Макмастър" в Канада са установили, че жените приемат по-малки количества калории, когато се хранят в компанията на мъже.

Изследването, ръководено от Мередит Йънг, е обхванало 469 студенти от университета. Те били наблюдавани как се хранят в три ресторанта на самообслужване в продължение на една седмица.

Специалистите установили, че жените консумират храни с по-високо съдържание на калории, когато обядват или вечерят в компанията на други представителки на нежния пол.

Когато обаче споделят масата с мъже, жените ограничават приеманите калории.

Количеството на калориите варира и според броя на сътрапезниците от двата пола.

Дамите, които се хранят в компанията само на една жена, консумират най-много калории - средно 670. Най-малко калории - средно 450 - жените приемат когато на масата им има повече от един мъж.

Проучването потвърждава теорията, че според жените начинът им на хранене е свързан с това колко атрактивни изглеждат в очите на противоположния пол.

Резултатите сочат още, че поведението на мъж ете по време на хранене не се влияе от пола на сътрапезниците им.

Предишни изследвания са показали, че жените, които консумират мазни храни като кюфтета например, не са възприемани като толкова сексапилни, колкото дамите, които изискано хапват салата. / actualno.com

 
Диета с мляко или айран През този ден изпийте през два часа, на малки глътки, витаминизирано и...
Американска диета В американските клиники бива наричана още "курс на въглехидратна...
7 съвета за успешно отслабване Желанието за отслабване трябва първо да дойде индивидуално. Ако...

Реклама