Тайните на италианската диета. Диети за жениВсички сме чували, че френската кухня и начин на живот предпазват французите (и в частност французойките) от напълняване. Как стоят обаче нещата в кулинарните традиции на други средиземноморски страни, например Италия, където напълняването е голяма рядкост, като имаме предвид, че там се яде постоянно паста, а и ред други вкусотийки.

Какви тайни ще ни разкрие италианската диета?

Изследвания показват, че средиземноморският начин на хранене притежава много плюсове и е доста полезен за поддържане на добро здраве. В частност, той понижава вероятността от развитие на сърдечно-съдови заболявания.

Тайна № 1: Не яж бързо

За никого не е тайна, че италианците, както и много други представители на Средиземноморието, не само извличат удоволствие от процеса на приготвяне на храната, но и умеят да й се насладят след това. След храненете те предпочитат да си почиват и да разговарят, прекарвайки на масата няколко часа. При това дългото престояване на масата изобщо не е свързано с преяждане.

Видно е също така, че типичната италианска храна силно се отличава от това, което можете да намерите в американски ресторант, предлагащ италиански специалитети. Основата на автентичната италинаска кухна са плодовете, зеленчуците, фасула, рибата, птичето месо, зехтинът, млечните продукти, червеното вино и по малко говеждо и агнешко меса.

Италианците обичайно започват деня си със сравнително голяма закуска: чаша кафе с мляко, каша и традиционно хлебче. Какъв ще бъде обядът зависи от личните предпочитания и георграфията, но като правило той включва първо и второ ястие. Например, сандвич и салата или неголяма порция паста, риба или пилешко месо с порция зеленчуци.

Именно вечерята е основното хранене за италианците, като те се стремят той да е сравнително по-рано. За вечеря предпочитат паста с доматен или зеленчуков сос; неголяма порция риба или месо; зеленчуци; плодове и десерт. Препоръчителната напитка е минерална вода, а също така и една чаша червено вино.

Всички порции, като правило, са средни по размер.

Тайна № 2: Да умееш да спреш

Италианците не броят калориите, защото умеят навреме да спрат да ядат. Същевременно те водят доста активен начин на живот. Обичат да се разхождат и да карат колело.

Колкото до сладкото, италианците утоляват тази си потребност с плодове, а не със супер калорични десерти. Типичният италиански десерт е fighi е albicocce - пресни смокини и кайсии.

Тайна № 3: Никакви диети!

Диетата е понятие непознато за италианците. Затова следващият път, когато ви се дояде нещо сладко, хвърлете поглед на средиземноморската кухня. Въздържайте се от пържени храни и паста със сметанов сос. Вместо това предпочетете свежа салата от домати и простичък сок за спагети с малко зехтин. / actualno.com

 
15 правила за загуба на мазнини 1. Яжте по 4 – 5 пъти на ден по малко. Яденето често и по – малко ще...
Яжте повече фибри! Яжте повече фибри!  Сигурно и преди сте чували това. Но знаете ли...
Още една Английска диета Диетата се казва така, защото британски диетолози са я разработили. ...

Реклама