Диетата на Аткинс е една от най-популярните диети, но също така е и една от най-критикуваните. Здравните експерти не са съгласни с методите на Аткинс. Мненията относно тази диета са коренно различни. Според някои тя е невероятна! Според други е прекалено опасна за да се прилага.
По безопасният начин да отслабнете използвайки диетата на Аткинс е като се придържате към определения режим но това трябва да продължи за кратко време.
Въпреки всичко много хора са отслабнали с помощта на тази диета … За какво е целият шум, тогава?
Става въпрос за мазнините в диетата.

Диетата на Аткинс е много наситена с мазнини. Всъщност тя е точно обратната на диетите с ниско съдържание на мазнини и въглехидрати, които също са много популярни.
Искаме да отслабнем, но много от хората, особено тези които имат проблеми с нивото на холестерол в кръвта, не искат да рискуват със всичките тези мазнини в диетата на Аткинс.

„Но”… отговарят защитниците на Аткинсовата диета, „ние не приемаме вредните мазнини за организма, а полезните, като тези, които се съдържат в зехтина – например”. И те наистина имат право! Някои от компонентите на тези „полезни” мазнини са отговорни за контрола над настроенията ни и правилното функциониране на мозъка. И все пак изглежда, че са включени някои много тлъсти меса.
Какво остава за въпроса с правенето на упражнения. Микса от аеробни упражнения, като ходене между 20 и 30 мин, от три до пет дена в седмицата има много ползотворен ефект за намаляването на устойчивостта към инсулин. Това е и ключа за изразходването на тези прословути мазнини.
Режимът в диетата на Аткинс е критикуван и защото се фокусира предимно на храната и не отделя голямо внимание на физическата дейност и упражнения. Това не е съвсем вярно защото упражненията са споменати в плана на Аткинсовата диета, въпреки че се набляга на промяната в хранителните навици.
Подлагането на тази диета в дългосрочен план може да се стори трудно за някои заради спецификата на храните. Други, обаче, нямат проблеми с това, тъй като този тип храни за много по-вкусни от храните в диетите с малко количество въглехидрати. Това помага да се преодолее апетита.
Изглежда, че много малко от хората подложили се на въпросната диета успяват да се задържат на нея за дълго време. На всичкото отгоре след като са я приключили бързо наваксват със свалените килограми. Тези резки промени също са нездравословни за организма.
Хората приемат диетите като нещо към което да се придържат известно време, докато отслабнат и след това да се възвърнат към предишния си режим.
Ще е много по-добре ако си изградите план, към който да се придържате цял живот. Такъв план, който е полезен, задоволяващ апетита и Ви позволява да намалите теглото си или да го задържите.

Източник otslabvane.us

 
Четири дневна диета с ягоди Освен източник на витамини ягодите имат и прочистващ характер, така,...
За плодовете и зеленчуците Зеленчуци Яжте големи количества влакнинни и зеленолистни зарзавати....
Да изберем правилното отслабване с Фигурин Повечето реклами на продукти за отслабване предлагат феноменални...

Реклама