Два основни недостатъци на  Протеиновата диета от Пиер Дюкан

Дюкан: УДАРЕН РЕЖИМ
…ядат се само белтъчини (протеини). Колкото по – чисти (с малко мазнини), толкова по – добре. Това са: меса, риба, яйца, млечни.
Времетраенето на УДАРНИЯ РЕЖИМ в диетата  на  Пиер Дюкан определя се от това, колко килограма има за сваляне. Колкото повече, толкова повече: ако килограмите за сваляне са много, тогава ударният режим е от 5 до 10 дни. Ако килограмите за сваляне са малко, тогава ударният режим е от 2-3-5 дни.
Можете да изпаднете с този Ударен режим в хипогликемия. Липсват фибри за стомаха и въглехидрати, в отсъствието на които не се усвояват белтъчините!
Голям процент от свалените килограми е просто вода !

Дюкан: ПРЕХОДЕН РЕЖИМ
… включват се постепенно и въглехидрати. По памет: един плод на ден + филийка хляб. Две гала - вечери седмично (ще рече, че всичко е разрешено, без прекаляване с количествата). Задължително по един ден седмично на чисти протеини.
Времетраене: по десет дни на всеки свален килограм от началото на режима (ако са свалени 5, значи 50 дни в преходен режим). Вкарването на въглехидрати е, за да се попълнят гликогенните запаси. Но с филийка хляб и един плод няма да стане, защото физиологията е друга на тялото.

 

Реклама