Не преценяват добре размера на порциите6 причини защо хората не отслабват
Резултатите от изследвания сочат, че обикновено хората употребяват средно дневно 700 Ккал повече, отколкото им е нужно. Начинът е само един – правете точна сметка на всичко изядено, като предварително знаете колко калории съдържа всяка храна, включена в дневната ви диета.

Употребяват твърде много мазнини.
Стараейки се да избегнем маргарина, кравето масло, майонезата, мазните сосове, често забравяме, че продукти като месото, млякото, кашкавалът също съдържат доста мазнини. Начинът е прост. Първо, организмът трябва да получи достатъчно целулоза, витамини А и С, фолиева киселина – всички те помагат за процеса на отслабване. Второ – откажете се от всичко пържено. Дори “полезните” растителни мазнини в разгорещения тиган стават вредни.

Пропускат закуската
Изследванията показват, че 45% от хората пропускат сутрешното хранене, защото смятат, че по този начин ще намалят количеството приемни калории. Практиката обаче показва, че пропуснатото сутринта количество храна се наваксва в течение на деня и в резултат на това се изяждат много “по – нездравословни” храни, отколкото би трябвало. Освен това да се закусва е полезно – неслучайно повечето специалисти твърдят, че това е най-важното хранене през деня. От друга страна, най – много се пълнее, когато се яде преди сън.

Не консумират пълнозърнестия хляб
А той е богат е на целулоза, сложни въглехидрати, витамини и микроелементи. Обичайните рафинирани хлебни изделия съдържат значително повече мазнини, захар, сол, вредни добавки и консерванти.

Обичат чипс и газираните напитки
Ако наистина искате да свалите някой килограм, ще трябва да се откажете от този навик. На мястото на похапванията между основните хранения, най-полезни ще ви бъдат плодовете - ябълка, портокал, морков или краставица.

Не вземат достатъчно калций
Калцият заздравява костите и намалява риска от остеопороза – това е добре известен факт. Но малко хора обаче знаят, че този микроелемент спомага и за намаляване на теглото. Доказано е, че, за да запазим костите си здрави и да се преборим ефективно с излишните килограми, е необходимо да получаваме 1000 – 1200 мг калций дневно, при това желателно с храната. 4 чаши мляко (нискомаслено) ще  удовлетвори ежедневната ви потребност от калций. Млякото може да се замени с портокалов сок. Изварата, повечето риби, киселото мляко, нискомасленият кашкавал, смокините, морковите, ябълките също са добър източник на калций.

 
Лимонена диета Първи ден Пие се сутрин на гладно сок от един лимон с чаша вода; Втори...
Лека диета Тази диета може лесно да се спазва и от хора, на които по принцип им е...
Диета на института по козметика Сутрин : горчиво кафе, 50 г хляб, 50 г сирене. Предобедна закуска : 1...

Реклама