Не преценяват добре размера на порциите6 причини защо хората не отслабват
Резултатите от изследвания сочат, че обикновено хората употребяват средно дневно 700 Ккал повече, отколкото им е нужно. Начинът е само един – правете точна сметка на всичко изядено, като предварително знаете колко калории съдържа всяка храна, включена в дневната ви диета.

Употребяват твърде много мазнини.
Стараейки се да избегнем маргарина, кравето масло, майонезата, мазните сосове, често забравяме, че продукти като месото, млякото, кашкавалът също съдържат доста мазнини. Начинът е прост. Първо, организмът трябва да получи достатъчно целулоза, витамини А и С, фолиева киселина – всички те помагат за процеса на отслабване. Второ – откажете се от всичко пържено. Дори “полезните” растителни мазнини в разгорещения тиган стават вредни.

Пропускат закуската
Изследванията показват, че 45% от хората пропускат сутрешното хранене, защото смятат, че по този начин ще намалят количеството приемни калории. Практиката обаче показва, че пропуснатото сутринта количество храна се наваксва в течение на деня и в резултат на това се изяждат много “по – нездравословни” храни, отколкото би трябвало. Освен това да се закусва е полезно – неслучайно повечето специалисти твърдят, че това е най-важното хранене през деня. От друга страна, най – много се пълнее, когато се яде преди сън.

Не консумират пълнозърнестия хляб
А той е богат е на целулоза, сложни въглехидрати, витамини и микроелементи. Обичайните рафинирани хлебни изделия съдържат значително повече мазнини, захар, сол, вредни добавки и консерванти.

Обичат чипс и газираните напитки
Ако наистина искате да свалите някой килограм, ще трябва да се откажете от този навик. На мястото на похапванията между основните хранения, най-полезни ще ви бъдат плодовете - ябълка, портокал, морков или краставица.

Не вземат достатъчно калций
Калцият заздравява костите и намалява риска от остеопороза – това е добре известен факт. Но малко хора обаче знаят, че този микроелемент спомага и за намаляване на теглото. Доказано е, че, за да запазим костите си здрави и да се преборим ефективно с излишните килограми, е необходимо да получаваме 1000 – 1200 мг калций дневно, при това желателно с храната. 4 чаши мляко (нискомаслено) ще  удовлетвори ежедневната ви потребност от калций. Млякото може да се замени с портокалов сок. Изварата, повечето риби, киселото мляко, нискомасленият кашкавал, смокините, морковите, ябълките също са добър източник на калций.

 
Фибрите Какво представляват фибрите?  Фибрите (влакната, влакнините,...
Каква трябва да е храната на бременната жена Здравословното хранене е абсолютно необходимо и задължителни, за да...
Вегетарианска диета 2 Тази диета не бива да се прилага повече от една седмица. Внимателно...

Реклама