Здравословното хранене е абсолютно необходимо и задължителни, за да можете да запазите енергията си и Каква трябва да е храната на бременната женада се наслаждавате на бременността си и вашето бебе да получава необходимите хранителни вещества, за да се роди здраво.
Има няколко правила, които ако ги следвате ще имате добра фигура през бременността и здраво бебе след това.
ХРАНАТА ТРЯБВА ДА Е РАЗНООБРАЗНА и да включва всички хранителни групи – зърнени храни, плодове, зеленчуци, месо, риба, ядки, мляко и млечни продукти, мазнини. Само по този начин ще можете да доставите на организма си достатъчните количества хранителни вещества – белтъци, въглехидрати, мазнини, витамини, минерални соли и вода.

КОНСУМИРАЙТЕ САМО НАТУРАЛНИ ПРОДУКТИ, защото те са пълноценни по съдържание на витамини и минерални вещества.

НЕ ТРЯБВА ДА ПРЕКАЛЯВАТЕ С ЯДЕНЕТО. През бременността не е необходимо да се храните като за двама. Енергийните ви потребности са повишени с около 15% и не е нужно двойно количество храна.
ЯЖТЕ ЧЕСТО И ПО МАЛКО. Това не само ще ви позволи да контролирате теглото си, да усвоявате максималното количество витамини и микроелементи от храната, но и ще предотврати претоварването на храносмилателната ви система. Храната трябва много добре да се сдъвква. Това ще помогне за усвояването на значително повече витамини и минерални вещества и няма да позволи претоварване на стомашно – чревния ви тракт.
ОГРАНИЧЕТЕ ДО МИНИМУМ  ЗАХАРТА И ЗАХАРНИТЕ ИЗДЕЛИЯ, тъй като излишъкът от захарта се превръща в мазнини, които се натрупват в организма. Избягвайте изкуствени подсладители; бонбони, шоколад и шоколадови изделия, сладки напитки като кока кола и подсладени плодови сокове; бисквити; сладкиши; торти; желета; мармалади; консервирани плодове със сиропи; подсладено мюсли; сладолед и други такива.
ОГРАНИЧЕТЕ СОЛТА. Прекомерната употреба на сол може да доведе до високо кръвно налягане и редица заболявания. Тя води и до задържане на течности в организма.
ПОДДЪРЖАЙТЕ МАЗНИНИТЕ В НОРМАЛНИ ГРАНИЦИ. Храните богати на мазнини, често са много вкусни, но доставят на организма два пъти повече енергия от захарта или белтъците. Прекомерната употреба на мазнини води до натрупване на тлъстини. Затова избягвайте храни като: масло, маргарин, майонеза и други подобни.
ПИЙТЕ МИНИМУМ ПО ЕДИН ЛИТЪР И ПОЛОВИНА ВОДА НА ДЕН. Водата е най- важната жизнено необходима субстанция ! Благодарение на нея се изграждат нови тъкани, разнасят се хранителни вещества и изхвърлят отпадъци, подпомагат се храносмилането и химичните реакции в организма.
БЕЗ КОНСЕРВИ и всякакви продукти съдържащи консерванти.
КОНСУМИРАЙТЕ ВСЕКИ ДЕН СУРОВИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ. Те са най-важните доставчици на витамини за организма.

И на края не забравяйте, че всичко е полезно, но в границите на нормалната му употреба.
Лека бременност от нас!

 
Съвети при диетите 1. Следете фигурата си на кантара и в огледалото минимум една седмица...
ЗАХРАНВАНЕ ПРИ ДЪЛГО ГЛАДУВАНЕ 1-ви ден 8 часа – чай с мед и лимон (може вода + лимонов сок + мед или...
Худия Гордони - Потискане на апетита Худия Гордони е растение известно със способността си да потиска...

Реклама