Консумирайте повече храна, богата на витамини, микроелементи (плодове, зеленчуци, салати, орехи,Преяждането – как да го предотвъртим?! ядки, слънчогледово семе, мед).

Започвайте храненето със суров продукт, например, салата. В резултат на това смилането и усвояването на храната ще става по-бързо и по-добре, а насищането ще настъпи от по-малко количество.

Яжте бавно, без да бързате, старателно дъвчейки храната. Така ще се засищате с 2 пъти по-малко количество храна.
Ставайте от масата, когато все още изпитвате малко глад. Следва да помните,че насищането чрез кръвта започва примерно 30 минути след като сте започнали да се храните.

Съсредоточете се върху правилното всекидневно хранене, хранете се редовно и не пропускайте ядене, за да не допуснете възникването на силно чувство за глад, който може да стане причина за последващо преяждане.


Старайте се да не удължавате периодите между две хранения и планирайте с какво ще се храните следващия път и къде и ако е необходимо, носете храна със себе си за следващото хранене.

Когато усещате силен глад, е желателно да разделите приемането на храна на два етапа с интервал между тях не по-малко от 30 мин. Спазвайки тази пауза след първата порция храна, можете да определите реалната си потребност от храна за следващото ядене.

Запознайте се с основните принципи на здравословно хранене, включително и със съвместимостта на продуктите.

Употребявайте по-еднообразна храна на едно ядене. Например, в еднократния си рацион включвайте или едно ястие, или продукти, които се съчетават добре и се допълват взаимно: белтъчна или нишестена храна със зеленчуци. При такова хранене насищането настъпва с по-малко количество храна и тя се усвоява много по-ефективно.

Не употребявайте вода или други течности по време или веднага след храна. Като изключение се допуска да се пийне малко топла вода, ако възникне усещането, че храната ви е заседнала в стомаха.

Изключете или максимално ограничете продуктите, съдържащи захар; ограничете употребата на картофи, пшеница, царевица и продукти, приготвени от брашно (хляб, кифли, банички), а така също и грис, елда, булгур, овесени ядки, поради тяхното неприятно действие върху нивото на захарта в кръвта и възникващото чувство за глад след тях.

Направете изчистване на червата и черния дроб. В резултат на това ще се подобри усвояването на храната и ще се намали потребността от нея с 20%.

 
Вредните мазнини Транс изомерите на висшите мастни киселини са мазнини, които се...
Диета на три нива. Ниво 3 1ви ден 8 часа зеленчук + варено яйце 10 часа Чай + зеленчук 12 часа 100 гр....
Ябълката - най-полезният плод Ако сте се питали защо считат ябълката за най-полезния плод, но не ...

Реклама