Напълняването е хронично заболяване, което се дължи на множествени фактори - културна и обществена околна среда, генетични, физиологични, метаболитни, психологични и др. Напълняването е втората по честота пряка или косвена причина за смъртността по света.
Билколечението е подходящ метод, както при затлъстяване, така и при усложненията, съпътствуващи затлъстяването. Добре подбраните билки регулират успешно мастната, въглехидратната и водно-солевата обмяна в организма. При билколечението се ограничава всмукването на мазнини.

Ето и едни от най-често използваните билки при продуктите за отслабване:

Листа Сена
Сената има мек и безболезнен слабителен ефект, в резултат на който се ускорява преминаването на храната през червата, с което се ограничава резорбцията или смукването на мазнините. Действието на листа от се дължи на антрахиноновите гликозиди, които засилват перисталтичните движения на дебелото черво, чрез въздействието върху чревната стена. Освен това сената има и детоксикиращо и стимулиращо клетъчната регенерация действие.

Овчарската торбичка
Овчарската торбичка има диуретичен ефект, нормализира кръвното налягане и сърдечната дейност.

Черен бъз
Цветовете от черен бъз съдържат 3 % флавоноиди, които стимулират кръвната циркулация. Те имат директен ефект върху нервната система, като оказват успокояващо действие. По този начин се намалява увеличения апетит дължащ се на нервно напрежение и безпокойство.

Зелен чай
Други два механизма за постигане намаляване на телесното тегло е ограничаване приемането на калории и увеличаване разхода на енергия. Направени проучвания установяват, че зеленият чай увеличава енергийните нива и подпомага окислението на мазнините и спомага за редуцирането им с до 40%.
Зеленият чай намалява също много от рисковите фактори водещи до сърдечно-съдови заболявания, като високите нива на холестерола и триглицеридите. Антиоксидантните му инхибират окислението на лошия холестерол.

Много често продуктите за отслабване на билкова основа представляват комбинация от лечебни растения. Тяхното комплексно действие води до намаляване на теглото без редуциране на мускулна маса като едновременно с това укрепват сърдечната дейност и пречистват организма от токсини.

Източник  www.kozmetikata.com

 
Супата помага за отслабване В битката срещу излишните килограми най-лош враг е гладът. Учени обаче...
“Добри” и “Лоши” мазнини Експерти от САЩ и Канада създадоха “мазнините на диетата”, колко типа...
Свалете 5 кг. за 10 дни Всеки ден да се пие вода не по – малко 1,5 л. Забравете за сладкото и...

Реклама