Съществуват толкова много диети, че вие най-вероятно се чувствате объркани по отношение на това дали отказът от цигарите и черното кафе, и започването на една "актуална", например бананова диета ще дадат резултат и не е ли това пък вече поредната прищявка и измислица.

Първото нещо, което трябва да направите е да си съставите програма и след това да я следвате стриктно за няколко седмици преди да ви се наложи да я спазвате по неоходимост.

Организмът на всеки един индивид е различен, уникален, затова ако при някои хора определена програма има ефект, то при други тя няма да дава никакви резултати.

Не правете грешката да се лишавате от каквато и да било храна, дори и за ден. Вместо това се хранете по три пъти на ден със здравословна храна и ще постигнете желания резултат, който ще трае дълго време.

Добрата стратегия за изгаряне на излишните килограми включва изпиването на не по-малко от 2,5 литра вода или билков чай на ден и включването на плодове, зеленчуци и храни, с ниско съдържание на протеини (риба, пиле, яйца, крехко червено месо, варива и други растителни протеини).

Ограничавайки консумацията на храна, богата на въглехидрати (хляб; ориз; тестени изделия - спагети, макарони, пица) и на храна, богата на мазнини (масло, сметана, кашкавал и сирене, тлъсти меса, бисквити, шоколад) също ще помогне за свалянето на килограми.

Считам, че най-ефективният начин, по който ще успеете да премахнете излишните килограми и няма да ги възстановите отново е да се придържате към следните правила:

1. ограничете консумацията на храни, богати на мазнини;

2. ограничете консумацията на храни, богати на захари;

Те не са толкова вкусни и вие не се чувствате удовлетворени след тяхната консумация; след няколко часа само отново тръгвате да търсите нещо за засищане на апетита.

Много по-добре и по-заситени ще се почувствате ако хапнете нискомаслено сирене или овесени бисквити, ябълка или няколко сушени кайсии.

Често всеки от нас чува за какви ли не препарати и медикаменти, които правели чудеса по отношение на излишните килограми и обмяната на веществата. Истината обаче е, че такива чудодейни препарати (произведени по изкуствен път) просто не съществуват. Единствено зеленчуците и плодовете (особено грейпфрута) са способни да подобрят обмяната на веществата в организма ни и да помогнат в борбата срещу повечкото килограми. Важен момент тук е и спортуването. Без физически усилия и движение, нито една програма за отслабване и подобряване на метаболизма няма да бъде достатъчно ефективна. И за разлика от гореспоменатите "чудодейни" хапчета, спортът не застрашава здравето. В крайна сметка се оказва, че тайната на постигането на добра фигура и разбира се поддържането й, се дължи изцяло на здравословното хранене и физическите упражнения.

Съветът ми е да предпочетете малките и вкусни храни, които наистина ви харесват, но да ги ядете бавно, така че мозъкът ви да успее да прецени какво количество сте изяли и да ви каже дали това е достатъчно.

Анализирайки вкуса и качеството на храната и какво всъщност ядем, твърде често ли посягаме към хладилника за лека закуска и отчитайки реално времето, през което сме заситени от тази храна, ние ще се окуражим и ще продължим трудния път, който сме поели към изгаряне на излишните килограми. Това ще ви помогне да си направите списък на всички продукти, които ядете и да си отговорите на въпроса "защо ги консумирате (дали в действителност сте гладни или просто скучаете)?". Отговорът на този въпрос ще ви разясни дали сте на правилния път или използвате храната като средство да избягате от скуката и лошото настроение. Във втория случай наистина ще ви се наложи да забравите за цигарите и черното кафе...

 
Гроздова диета Диетата е разчетена за 4 дни, през които без особен труд и глад се...
10кг за един месец 1-вите 10 дена - без животински продуктисурови зеленчуци зеленчуци на...
За плодовете и зеленчуците Зеленчуци Яжте големи количества влакнинни и зеленолистни зарзавати....

Реклама