Какво ще видят другите, когато съблечете дебелите дрехи?Пролетна диета
Трябва да се влиза във форма!
Тези съвети за коригираща пролетна диета, са полезни! и са проверени:)

Коригираща пролетна диета

Не е нещо необичайно човек да кривне от правия път (на здравословното хранене) през зимата – в края на краищата, кой ще види нещо под тези дебели вълнени пуловери? Но… пролетта вече идва, а заедно с нея и времето да свалим дебелите дрехи и да покажем на света от какво сме “направени”… Не се стресирайте – няколко малки промени в ежедневния ви хранителен режим ще ви помогнат за да влезете във форма.

Хващайте се за зеленчуците
Голямата салата (разбирай голяма купа със зелена салата, зехтин и парченца лимон и нещо към нея:)) с ниско съдържание на калории, консумирана като предястие,

може да помогне да се намали приемът на калории с останалата храна. Учените са установили, че когато ядат салата преди основното ястие, хората ядат по-малко след това, съкращавайки общия прием на калории с 12%. Нискокалоричната салата може да включва марули, моркови, домати, целина, краставици, овкусени без мазнини и нискомаслено сирене.
Според изследването, големите порции салата създават усещане за пълен стомах, дори да сте консумирали бедни на калории зеленчуци.

Топла… овесена каша
Да, това е първото нещо, което трябва да направите сутринта - любимата ми закуска е купичка мюсли с много сушени плодове, лъжичка мед и изцеден лимон, понякога за разнообразие към нея има кисело мляко или и ябълка. Топло приготвената овесена каша съдържа едва 1/5 от калориите на сухите зърнени храни, твърди Джей Кени, експерт по контролиране на теглото от Флорида. Топлите овесени ядки имат само 300 калории за 500 г. Сухите зърнени закуски съдържат между 1400 до 2000 калории за същото количество.
Консумацията на богата на фибри закуска може също да предпази от диабет, сърдечно-съдови заболявания и някои форми на рак.

Мислете в зелено
Когато идва реч за напитките, зеленият чай е по-здравословния избор от содата, казва Моли Кимбъл, специалист по хранене от Ню Орлиънс. Една бутилка сода съдържа 140 калории, което отговаря на 9 чаени лъжички захар. Зеленият чай има 0 калории:))
Освен това, изследване, публикувано в American Journal of Clinical Nutrition съобщава, че веществото известно като катехин, което е изолирано в зеления чай, стимулира организма да гори калории, което на свой ред намалява мазнините в тялото. Същият този катехин има противовъзпалителни и противоракови свойства.
Има малка разлика аз предпочитам билков чай - през лятото по скалите, баирите и поляите растат кави ли не билки, берем, връзваме на малки букетчета и ги суша под навеса до нарисуваните кратуни и звънци. през лятото съм като шаман, но през цялата година сме едно здраво семесйтво! Та аз съм за билковия чай и за онези плодови сиропчета, които се приготвят почти във всеки български дом - от онази напитка сироп от свичровина, която е елексир много по-добър от Sprite до срипа приготвен от арония.

Шоколадова почивка
Обичам шоколад! Обожавам шоколад! Обичам вечер чашата с горещ шоколад и шоколадовия сладолед с двойна шоколадова глазура на Сан марко. Шоколад!
“Едно парченце качествен шоколад може да обуздае ненаситния глад” казва още Моли Кимбъл. Да, това означава, че шоколадът е не само разрешен при здравословното хранене, но консумацията му се насърчава. Но… условието е да бъде черен. Не само защото по-силният му аромат ви дарява с удоволствие от всяка хапка, но и защото антиоксидантните му свойства са с доказано действие за намаляване риска от сърдечно-съдови проблеми и диабет. Тъмният шоколад също така е добър източник на магнезий, желязо, калий и спомага за отделяне на серотонин, който има положително влияние върху настроението.
“Парче шоколад на ден е успокояващо, носещо удоволствие и…здравословно”, казва Кимбъл.
Няма нужда да споменаваме, колко е вкусно:))

 
Диетата на Тереза Орловски ЗАКУСКА Една чаша портокалов сок Две твърдо сварени яйца ОБЯД Една...
Скандинавската диета Неотдавна прочетох, че скандинавската диета работи по-добре от ...
Храна против мазнините След безбройните яйца, пилешки гърди, риба тон и протеинов шейк,...

Реклама