Хлороформ за съня

Имаше периоди в историята, когато хлороформа за сън и като упойка са били доста често срещани, но в наши дни това потенциално опасно вещество се използва за промишлени цели, вместо за употреба на лекарствени продукти. Много малко вероятно е да си го закупите по легален и законен начин.
Хлороформа е известен от филмите, където злодеите упояват жертвите си с кърпа напоена с него. Това представяне на хлороформа е популярно в медиите, но в действителност това вещество е помагало на родилките и при други болезнени медицински процедури.

Хлороформа действа като агент, който забавя централната нервна система. Това означава, че хората, изложени на правилните количества хлороформ са били в състояние да спят по време на медицински процедури, или поне да чувстват много по-малко болка. Подобно на всяко друго подобно вещество, обаче бързо стана ясно, че той има реален потенциал за злоупотреба. Ако това вещество не е взето в рамките на безопасните количества, човек може да опита дългосрочните негативни ефекти или даже да умре.

Хлороформа не се разглежда днес като безопасно или приемливо използване за сън.

Хлороформ със сигурност е ефективен като начин да се приспи, но той идва с потенциалните странични ефекти, дори когато се използва в разумни дози:

* Главоболие
* Гадене
* Виене на свят

Когато хлороформ се използва в дози, надвишаващи разумните количества, тогава потенциалните странични ефекти стават по-тежки. Бъбречни проблеми, проблеми с черния дроб и физически дефекти в поколението са само няколко от сериозни странични ефекти, тествани с животни в лабораторни експерименти.
Хлороформа също е доказано, че може да стане пристрастяване вещество. В миналото, когато употребата на хлороформ е преобладаваща, някои от пациентите са развили сериозни зависимост от това вещество.

Хлороформ за сън в наши дни

Той не може да се закупи свободно от аптеките, защото е по надзора на правителствени регулации. Лице, което използва хлороформ за сън, вероятно го е придобило по незаконен начин.
Единственият начин за получаване на хлороформ, е да го получите за академични причини - като научно изследване или за промишлена употреба с лиценз.

 
Релаксирайте ума си и спете по – добре Колко често ви се случва да не може да заспите, защото умът ви работи...
REM съня Какво представлява REM съня? Тази абревиатура от английски означават...
Важността на REM съня Значението на REM съня е от съществено значение за когнитивният процес...

Още хороскопи

Реклама