Анализирайте сънищата. Тълкуване на сънища

Един анализатор на съня обещава да ви помогне да разгадаете тайните на събития, и това може да бъде много привлекателно за хора, които имат проблеми със съня, свързани със сънищата.

Загадките на сънуването

Сънуването е загадъчна проява, което продължава да интересува изследователите в тази област, защото е мимолетно. Сънните анализатори се опитват да уловят преходни моменти в паметта, за да открият смисъла на самият сън. Процесът е силно зависим от вярвания и теории за това защо хората сънуват и какви са причините за кошмарите. Част от предизвикателството се крие във факта, че малко се знае за това, защо хората спят, да не говорим защо те получава съзнателни изображения по време на REM цикъл.

Сънищата са важна форма на комуникация, която служи за целите на разгадаването им. Те могат да бъдат загадъчни и объркващи, но и пророчески. Анализът се превръща в тема на голям интерес за разгадаване на бъдещето.
Умът е сложен и интроспективен, което го прави уникален орган, тъй като той има самостоятелно наблюдение на нещата случващи се около нас. Въображението е свободно и в това си състояние е необуздано, което води до доста работа на подсъзнанието и от там резултатът са сънищата.

Психология на сънищата

Анализа на сънищата е основен елемент в теориите на Фройд за подсъзнанието. Фройд твърди, че бруталната сфера на подсъзнанието притежава аспекти за човека, които работят постоянно. Потиснатите мисли са основна храна за сънищата, защото само тогава могат да бъдат показани. И само така човек може да се изправи срещу нещата, които отхвърля, за намери собственият си мир.
Карл Юнг също вярвал, че сънищата са важни за лицата по пътя на психологическото им лечение. Въпреки това, Юнг гледа на събития като полезни ръководства, които могат да разкрият нуждите на съзнателният ум. Анализът на сънищата се превръща в критичен аспект за лечение на психиката и за решаване на лични проблеми.

Сънен анализатор

Лични теории за целите на сънуването може да ви насочат към типа анализатор, който да ползвате. За някои от тях, търсенето на тълкуване е изследователски и мистичен подход, а за други просто прагматичен. Сънуването може да има ефект върху способността да спите добре и може да има въздействие върху настроението ви.

Психоаналитик

Анализа на сънищата е неразделна част от психоанализата. Този подход служи както теория, така и за лечение на психологически проблеми. Лица, които използват този процес, правят това в продължение на много години и това е станало много по –малко популярно, отколкото резултатите от подходи като когнитивни и поведенчески терапии. Американската асоциация на психоаналитичното предупреждава, че титлата "психоаналитик", не може да бъде използвана законно от никого от тези необучени в областта. Хора, които страдат от повтарящи се кошмари и смущаващи сънища, не е задължително да се търсят помощ от психоаналитик. Едно лице може да посетите терапевт, психолог или психиатър, който да сортира причините в нарушеният му сън.

 
Увредения сън – аларма за тялото и мозъка Кога е време да се замислите, че ви трябва доктор, защото сънят ви...
Когнитивна терапия при проблеми със съня Когнитивна терапия може да ви е от помощ при проблеми със съня,...
Децата, които не спят достатъчно Ако децата ви имат здравни или емоционални проблеми се счита, че...

Още хороскопи

Реклама