Безсънието и недостига на витамини

Изследванията показват, че съществува връзка между безсънието и недостига на витамини. За някои хора решението са добавките както с витамини, така и медикаменти за сън. Но нещата не стоят толкова лесно и ... здравословно.

Добавки за безсъние и витаминен дефицит

Ако се чудите кои витамини и билки да вземете за безсънието си, знайте, че има такива, наистина здравословни, които могат да ви помогнат. Тези естествените са по – безопасни, по – малко вредни и по – евтин начин за лечение на безсънието.
Ето някои от добавките, които могат да помогнат:

Витамин D

Витамин D е движеща сила, която помага на организма да е здрав и насърчава съня. Витамин D помага на организма да абсорбира минералите, подпомага растежа на клетките и регулира правилното действие на имунната система. Той може да се намери в рибата – сьомга, скумрия, както и в плодовете и подсилените с него млека. Трудно е набавянето на този витамин за организма от храните или от слънчевата светлина, така, че специалистите препоръчват добавките с него през студените месеци особено.

Магнезий

Магнезият е другата природна защита срещу проблемите със съня, добавките с него могат да облекчат тревожността, която пречи да заспите. Даже облекчава синдрома на неспокойните крака. Храни, които съдържат магнезий:
* Шоколад
* Ядки
* Семена
* Тъмно листните зеленчуци
Ако не ядете тези храни редовно, можете да вземате добавка с магнезий и калций комбинирано, след разбира се консултация с лекар.

Витамин B

Липсата на витамин В2, В3 (ниацин), B6, B7 и B9 е свързано с редица здравни проблеми, включително и безсъние. Приемането на витамин B комплекс преди лягане може да помогне за естественото лечение на инсомнията.

Лактоза

Лактозата е друг суплемент за насърчаване на съня. Лактозата се извлича от млякото и не се произвежда от организма ни. Липсата на лактоза не е непременно недостатък, но е доказано, че подобрява качеството на съня и намалява тревожността.

Мелатонин

Мелатонинът е хормон в организма, който успокоява нервната система и кара хората да стават сънливи. Недостигът му може да предизвика проблеми със съня и използването на мелатонина като естествен лек е популярен метод. Мелатонинът може да бъде особено полезен за хора, които работят и нощни смени. По – възрастните хора са по – склонни да имат недостиг на мелатонин, но липсата му може да възникне във всяка възраст. Много мелатонин имам в пуешкото месо.

Бъдете внимателни с добавките

* Консултирайте се с вашия лекар, когато включвате по горе споменатите добавки към хранителният си режим.
* Опитайте се да приемате добавките за най – малко три месеца, за да видите дали ще забележите разликата
* Използвайте организатор хапче за добавките, точно както бихте направили за всички важни лекарства.
* Винаги следвайте указанията от листовката на съответният суплемент.
* Консултирайте се с лекар, ако забележите някакви странични ефекти или проблеми.

 
Ако падам по време на съм Падането на сън е израз на някаква тревога и притеснение. От колкото...
Как да разтълкуваме собствените сънища. Съновник Често в нашето ежедневие се срещаме с хора, чиито лица ни се струват ...
Видове кошмари Сънищата и кошмарите обикновено са различни за всеки човек всяка нощ....

Още хороскопи

Реклама