Идеалните условия за сън. Как да приспим децата

Вижте какви са най – благоприятните условия за сън и как да предразположите някой към дълбок и спокоен сън. Родителите най – вече ги интересува как да преспят лесно децата, в тази статия ще намерите няколко съвета как да го постигнете най – лесно. Въпреки, че е технически невъзможно да принудите някой да заспи, можете да му създадете условия, които да го подтикнат към това.

Температура
Според Американската националната фондация за съня, температура между 13 и 23 градуса е най – отпускаща и приканваща към леглото.

Стаята трябва да е тиха, тъмна и с удобно легло и завивки, и това след като се комбинира с температурата резултатът не закъснява. Телесната температура пада по време на сън, така че стаята, в която ще се спи човекът трябва да е по хладна за сън, за да се спи по добре и дълбоко. Така той ще използва пълноценно завивките си.

Светлина
Стаята за сън трябва да е тъмна, когато в нея има прекалено много светлина мозъкът алармира, че не е време за сън, а за ставане. Много хора ги успокоява светлината от телевизора, което е строго индивидуално. Оборудвайте се с тъмни завеси, които ще са ви в полза през деня, за да създадете изкуствена нощ и да можете да постигнете желаният сън на въпросният човек.

Звук
Абсолютната тишина е най – добре за дълбокия сън, но той може да бъде прекъснат от най – малкият шум. Затова е добре да има много малък шум в стаята за спане – лека музика примерно. Експерти твърдят, че точно такъв лек шум блокира по големи, които биха могли да събудят спящият. Това е полезно да се знае от майките на бебета.
Машинки за приятен звук са от добра полза за родителите, които искат децата им да спят здраво през нощта или през деня. Някои такива машинки предлагат звуци като звук от атмосферният въздух, звука на вълните или на реката, песента на щурците и много други.

Движение
Става дума за люлеещи легла, хамаци или даже водни легла. Леките, повтарящи се движения припомнят успокояващите движения на бебета в утробата на майката, което ги води до дълбока релаксация и унес. Възрастните също могат да създадат този вид успокоение чрез хамака или водното легло, някои хора просто си кръстосват краката и с леки движения ги местят на ляво и на дясно.

Хранене
Приемът на храна преди лягане може да повлияе значително на съня. От вида й зависи дали ще будува или ще се приспи на човек. Тежката храна може да доведе до болки в корема, което изобщо не е релаксиращо за един човек. Затова се препоръчва лека вечеря поне 2 часа преди лягане.
Релаксиращи и успокояващи напитки преди лягане са чаша топло прясно мляко (заради трипофана), фреш, ябълка, банан – такива храни и напитки, които осигуряват чувство на ситост, без лошо храносмилане.

 
Най – подходяща позиция на спане по време на бременност По време на бременността може да се въртите с часове и да търсите...
Сънливи след хранене Ако се чувствате сънливи след хранене, това може да бъде стандартна...
Изследвания при липсата на сън от Анелия Димитрова Проучвания показват, че лишаването от сън води до...

Още хороскопи

Реклама