Защо хората сънуват

Защо хората сънуват? Учените не са сигурни все още каква е точната причина затова. Тази поредица от изображения и звуци, която е толкова реална учените са нарекли изучаването на сънищата с името oneirology.

Какво се случва докато спим?  
По време на сън, мозъкът преминава през петте фази на съня непрекъснато (една след друга и после пак една след друга).  Най- реалните сънища се състоят по време на бързо движение на очите (REM) частта от сънният цикъл.

През това време мозъчната активност е повишена почти толкова колкото когато сте будни. И затова сънищата през този период се помнят. Може да сънувате и през другите фази на съня, но тогава сънищата са неясни, объркани и не се помнят.
Повечето хора сънуват всяка вечер в продължение на общо около два часа, но повечето сънища не се помнят. Един сън трае средно няколко минути, точно колкото трае REM цикъла.  

Учените не са сигурни точно от коя част на мозъкът произлизат сънищата, но смятат, че има някои части от него, които могат да създадат сънуването. 
Лекарите не знаят каква е целта на сънищата, но те знаят, че в мозъкът настъпват промени, когато сънуваме. Например, невротрансмитерите са подтиснати от съобщение по време на REM съня. Когато това се случи, моторните неврони в мозъка не са стимулирани. Това поддържа тялото в покой.

Защо хората сънуват Защо хората сънуват?
Въпреки, че няма официално съгласие за това, защо сънищата се случват, има някои понятия, които се приемат от всички. Например, всички сънуват,  дори и тези, които не си спомнят, че са го правили.  Бебета, например сънуват много – 70% от съня им преминава в сънища.
Лекарите също така вярват, че сънищата нямат отговор на неща, които ви се случват в действителност. В някои случаи, те са пряко отражение на вашия опит, мечти, случки, радости и преживявания.  
Повечето лекари смятат, че сънищата са начин на подсъзнанието да се упражнява. Това е начин на вашите мисли и чувства през последните няколко дни да бъдат изразени.  

Какво трябва да знаете за сънищата
Трябва да знаете няколко неща за сънищата.
* Лекарите предупреждават, че сънищата не са предвестници на бъдещето, а е по вероятно да са израз на някакъв опит или изживяване, което вече ви се е случило.
* Повечето хора помнят само един сън от всичките, които са сънували през нощта и то ако са се събудили на него.
* Можете да сънувате между 90 и 120 минути на вечер, в зависимост от това колко време спите.
* Смисъла на сънищата са много спекулативен.

* Сънищата изглежда са важна част от ежедневието. За това не забравяйте, че те са нещо, което искате да имате и е нормално да имате.

 
Мозъка при нарколепсията Изследванията на мозъка при хора с нарколепсия са много полезни за...
Мозъка и съня Доктор Джон Медина е написал книгата „Правилата на мозъка”. Според...
Сънувате, че сте на изпит Намирате се в някакво изпитание ако сънувате, че се явявате на...

Още хороскопи

Реклама